.

 

Битка за последния имунитет в MasterChef и любимият ориз на Виктор, Андре и Петър

Гледайте тази вечер - 20 май, от 21:30ч. по bTV

Тази вечер - 20 май, от 21:30 часа MasterChef ще представи на участниците и зрителите на bTV последния майсторски клас за сезона, а двамата гладиатори ще влязат в борба за последния имунитет. Шеф Ангелов ще разкрие рецепта от собствения си ресторант, като демонстрира тънкостите в приготвянето на хрупкаво свинско филе с пролетни зеленчукови рулца и манго сос. За да докажат по безспорен начин кулинарния си талант и техничност, Виктор ще откаже да сподели с тях точните пропорции за ястието и ще предизвика всичките им рецептори за точно пресъздаване на ястието.

Мотивацията в битката за последната значка за имунитет ще доведе до лъжи, амбиция за прецизност, стратегическо "сверяване на часовниците", а в кухнята на MasterChef ще бъде по-тихо от всякога. И двамата претенденти ще направят всичко по силите си, за да разпределят времето, да покажат техничност и внимание към детайла, но изненадинте в кухнята са задължителни. Какви са разликите между балканската и азиатската храна, как се бяга маратон с "куц крак", за колко време се приготвя ястие в класен ресторант и защо доброто настроение е задължителна съставка за перфектния вкус, зрителите на bTV ще видят тази вечер от 21:30 часа в MasterChef.

Най-сложният стрес тест досега ще изпита волята и издръжливостта на трима любители готвачи, за да изпрати един на елиминации. Леденият душ в кухнята този път ще беде троен - приготвянето на любимия ориз на Виктор, Андре и Петър - басмати в духа на арабската и индийската кухня, арборио в средиземноморски стил и жасминов ориз по азиатски. Широките диапазони и привидно лесната задача ще накарат състезателите да заложат на крайности – многокомпонентност и минимализъм. Кой ще се примири със загубата още в началото на предизвикателството, какви идеи ще им хрумнат в последните секунди и как ще комбинират три различни ястия в една чиния, за да се спасят от елиминации ще стане ясно тази вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.