.

 

Болка и мирис на победа по пътя до „великолепните 16” в кухнята на MasterChef – тази вечер от 21:30 часа по bTV

В сряда, 9 март, от 21:30 часа MasterChef по bTV ще продължи с кулинарните предизвикателства към 24-те хоби-готвачи, които ще трябва да заслужат мястото си пред 16-те плота в най-голямата кухня на България. Две изпитания в няколко кръга ще покажат на Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев кои от тях притежават волята и уменията, за да запишат името си в историята на любимото на цял свят кулинарно шоу.

Разделени на три групи, любителите-готвачи ще се изправят пред различни задачи, скрити под кутиите на MasterChef, които трябва да изпълнят за 10 минути. Андре Токев ще демонстрира три от задължителните качества за всеки професионалист – точност, бързина и прецизност, въпреки напрежението. Кандидатите за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще трябва да постигнат идеално еднакви кубчета от различни текстури. Петър Михалчев ще даде урок за приготвянето на един от основните сосове с няколко уловки – издръжливост, търпение и баланс на вкусовете. Chef Ангелов пък ще запретне ръкави, за да покаже как се върши „мръсна” и трудоемка работа с мирис на перфекционизъм.В следващото предизвикателство нешлифованите кулинарни таланти ще разполагат с 20 минути, за да създадат перфектен сос Бешамел. Гъстота, вкус и текстура ще изстрелят петима към мечтаната арена, а останалите 15 ще преминат през финалната фаза на „тренировъчния лагер”. Препятствието по пътя към кухнята на MasterChef ще се състои от изобилие от продукти, сред които Бешамелът да блесне, и 45 минути, за да убедят строгото и справедливо жури във висотата на старстта, прецизността и въображението.

Как един малък пропуск може да съсипе реномето на ресторант, какви хитринки и стратегии ще използват гладиаторите в битката за престилка с име и дали самоувереността дава преимущество? Какъв е вкусът на съвършенството, дали амбицията е по-силна от болката и кой ще се пребори със стреса – MasterChef – в сряда от 21:30 часа по bTV.