.

 

Chef Алекс Иванчев приготвя френско-български десерт на световно ниво в MasterChef  – утре вечер от 21:30 часа по bTV

Утре вечер от 21:30 часа специален гост в MasterChef по bTV ще бъде сладкарят от световна величина – Chef Алекс Иванчев. Повелителят на шоколада, двукратен носител на титлата „Сладкар на годината” ще даде безценен урок за приготвянето на френско-български тарт с кисело мляко, мед и орехи. Специфики на темперирането и проверката на консистенцията, трикове за оцветяване и добавяне на здравословни съставки в перфектното съчетание от вкусове ще вдигнат летвата почти до небето.

Класическите изкушения ще предизвикат двама от хоби-готвачите в приготвянето на ганаш от бял шоколад, маслено тесто с орехи, дърпан карамел, пухкав крем в сифон и блат от „наденички”. Те ще горят ръце, ще правят 14-каратово злато на силикон, ще пробват ювелирни техники, за да постигнат ефекта „без думи”. Кой ще успее да пресъздаде многостепенните техники с прецизността на готвача, покорил гостите на ресторант с 3 звезди Мишлен в Калифорния, зрителите на bTV ще разберат утре вечер от 21:30 в MasterChef.

В стрес теста тримата, показали най-неудовлетворяващи резултати в първата седмична мисия, ще имат привилегията да избират какво ще готвят. Виктор, Петър и Андре ще изненадат хоби-готвачите като им предложат да работят с един основен уред – горелка, пасатор и сифон за пяна. Жребий ще определи проверката на техническите умения, а 60-те минути могат да изкарат не само един от играта. Как ще подходят спрямо самоувереността и избора си - утре вечер в MasterChef по bTV.