Новият осми сезон на MasterChef стартира този месец с колоритно ново жури, в чийто състав е chef Александър Таралежков. В специално интервю за GRAZIA чаровният кулинар открехва вратичката към личния си живот като разказва за личните си проекти, живота си във Великобритания и емоциите, които му носи предаването.
„За пътя му до момента вече има няколко публикации в интернет, от които може да разберете, че кулинарията не е първата му страст. Или по-скоро, далеч не е единствената му страст. Като типичен ренесансов човек с много таланти, интереси и чувствително "небце" за живота, Алекс пътува, твори, променя, стартира и трансформира с лекота.“
Пред GRAZIA chef Таралежков разказва за професионалния си път до момента и как създава своя pop-up ресторант в старинен театър в малкото градче Маргейт, Великобритания. Също така от интервюто става ясно какви качества търси той у хоби-готвачите в новия сезон на MasterChef.
„Няма нищо по-хубаво от създаващата комфорт домашна храна и за мен не е изненада, че в MasterChef Алекс търси въображението на участниците в опита да сътворяват семпли, но съвършени вкусове. Трите месеца, в които текат снимките на шоуто, са натоварени откъм програма, но му позволяват да се прибере за първи път от години за по-дълго у дома, да опита нещо различно, да се движи пред камерата, която никак не го притеснява, а както виждаме от промото на формата, сякаш го поставя там, където винаги е трябвало да бъде – под светлината на прожектора. В личен план форматът му дава възможност да сподели вижданията си за бъдещето на кулинарната традиция у нас, да търси и насърчава липсата на претенция… А може би, както на няколко пъти се прокрадва в разговора ни – идеята да създаде нещо ново, не задължително ресторант, в България.“
Любовта му към кулинарията и автентичната българска храна всъщност се заражда от баба му.
„Алекс обожава планината, това е едно от нещата, които му липсват в Англия, затова няма да се изненадам да видя неговия следващ проект в зелената прегръдка на Витоша, която като дете гледа всяка сутрин от двора на родния си дом в Лозенец. В семейството на Алекс той е първият артист/готвач, но генът за тези неща идва от баба му, която е повече от любител на тема изкуство и кулинария. Алекс всъщност реализира нейните хоби мечти по начин, с който съм сигурна, че би се гордяла. И който тепърва ще надгражда с нови идеи, с нови проекти, с нови превзети върхове.“
Цялото интервю с chef Таралежков прочетете тук.