.

 

Chef Андре Токев дава MasterClass, а гладиаторите приемат предизвикателството за готвене с нула отпадъци

Гледайте в понеделник от 21:00 часа по bTV

В понеделник от 21:00 часа съдържанието на кутията на MasterChef ще се движи много бързо, а 15-те топ хоби-готвачи ще трябва да го изпрeварят с планиране на времето, креативност и отлична презентация. Петима късметлии ще имат възможността да попиват знания от MasterClass на Chef Андре Токев, а други ще се борят за оцеляване с концепцията за нулеви отпадъци. Зрителите на bTV ще станат свидетели на един драматичен ден в кухнята, в който проблемите нямат край.

Претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева ще разполагат с 60 минути и пълна свобода за избор на рецепта със скритото под емблематичната кутия. Този път главен герой в нея е изключително предизвикателен за готвене продукт.

За първи път Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу обаче ще опитат само трите най-добри чинии, а тези, които имат проблеми с аранжирането, ще разберат „що е то стрес тест“ и как се ходи на елиминация. Топ професионалистите ще оценят високо нестандартната гледна точка към продукта, интересните идеи, доброто познаване на международната кухня и вниманието към детайла. Няколко от хоби-кулинарите ще влязат в пряка конкуренция на ястия, а недовършените и неапетитни чинии ще разочароват както авторите си, така и журито. Победителят ще получи правото да се бори за имунитет и сам да избере своите противници.

Петима късметлии ще имат шанса да видят отблизо как работи един Chef на световно ниво. „Кулинарният патриарх“ на MasterChef – Андре Токев ще демонстрира своя прочит на едно изпълнено със сложни техники ястие с канелони. Гладиаторите ще се възползват от привилегията да учат от него, но и ще се стреснат от многото компоненти, техники и процеси, които трябва да се случват паралелно. В рамките на 60 минути петимата, които ще се борят за имунитет, ще преминат през ада на неувереността, а един от тях ще настъпи катаклизъм... Ще успее ли някой да се доближи до вкуса и визията на деликатеса на Chef Токев, ще стане ясно в понеделник от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.

В стрес теста, който ще изпрати един състезател директно на елиминации, журито ще подложи трима на изпитанието да сготвят без да изхвърлят абсолютно нищо. Гладиаторите ще разполагат с базови продукти, достатъчни за приготвянето на едно отлично ястие, а журито ще оценява вкуса, външния вид и количеството неизползвани суровини.

За кое ястие „ще се пази“ Chef Роу, как една мандолина може да разклати психиката на състезател и възможно ли е в най-напрегнатия момент да останеш сам с чинията си? Как костите и обелките могат да се превърнат в героите на едно ястие, кога готвачите нямат право на промяна в плана и може ли да се спаси загорял продукт – гледайте на 18 март от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.