.

 

Chef Андре Токев изнася виртуозен урок в „MasterChef“

Хоби-готвачите ще треперят пред субпродукт и ще превърнат шепа пръст в кулинарен шедьовър

Премеждията по пътя към финала на „MasterChef“ стават все по-трудни за преглъщане. Седмината най-добри хоби-готвачи ще трябва да готвят с продукти, които не желаят да докоснат или не биха опитали доброволно. Освен да тестват своята устойчивост, те ще трябва да покажат бързина и съобразителност в Master клас за напреднали, воден от виртуозния Chef Андре Токев.

Под кутията претендентите за титлата и наградата от 100 000 лева ще открият субпродукт, с който не биха искали да се срещнат. Онези, които се престрашат да го пипнат и опитат, ще сравнят меката му текстура с тази на патешки дроб и мозък. При приготвянето му един от хоби-готвачите ще постигне баланс от изчистени вкусове и ще заслужи възхитеното „Браво!“ на Chef Петър Михалчев.

В Master клас за напреднали участниците в най-доброто кулинарно шоу ще имат честта да готвят с Chef Андре Токев. Основен герой в неговото многокомпонентно ястие, вдъхновено от пролетта, ще бъде шепа пръст, символизираща връзката със земята. Спокойно, но с феноменална сръчност и бързина, топ готвачът ще демонстрира висш пилотаж в легендарната кухня и ще използва свежи продукти без да ги разхищава. Всяка стъпка на Chef Токев ще бъде подчинена на интуиция и интелект. Един от участниците в неговия Master клас ще се справи по-добре от конкурентите си и ще спечели значка за имунитет.

По време на стрес теста кандидатите за престижната титла „MasterChef“ на България ще разчитат не само на знанията и уменията си, но и на късмета си. Лотария ще определи основния продукт, който всеки от тях ще трябва да използва, задължителната подправка за бъдещото ястие, стила на националната кухня и времето за готвене. Участникът, който се провали в тази задача, ще получи черна престилка и ще отиде на елиминация, а Chef Петър Михалчев ще сравни безвкусното му ястие с болнична храна.

В сряда стигналите до този етап на състезанието ще готвят за специални гости, за които битките са призвание, а най-опасните места по света - втори дом. Разфасоването на специфичен продукт ще предизвиква истински ужас, а след дуел на честта един от хоби-готвачите ще си тръгне завинаги от „MasterChef“.

За феновете на MasterChef стартира специална игра във Facebook страницата на шоуто. В продължение на 4 седмици, от четвъртък до понеделник вечер те трябва да посочат в коментар под специален пост кой участник, оцелял към момента, ги е впечатлил най-много. Наградата - специална MasterChef рамка за снимки – ще намира своя нов собственик всеки вторник. Правилата на играта можете да видите тук.