.

 

Chef Андре Токев показва как се приготвя съвършената пролетна риба – утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV

Снимка: bTV

Утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV Андре Токев ще подари на двамата най-впечатляващи хоби-готвачи безценен урок. В своя MasterClass кулинарният експерт ще покаже спецификите при приготвяне на морски език със спаначена палачинка и сос холандес с хайвер. Честта да научат как се бели и филетира вкусната дънна риба, как се приготвя пяна от чесън и перфектна гарнитура, ще постави двама от претендентите пред много висока летва, но и шанса да спечелят имунитет.

Снимка: bTV

През 60-те минути, с които разполагат, за да повторят съвършената чиния на Chef Токев, хоби-готвачите ще премерят самочувствие и прецизност, опит с „вълци и мечки” и нискотемпературно готвене със суви машина. Многостепенната рецепта и бързо изтичащото време ще ги затруднят, а паниката ще ги изправи пред риска да сервират на взискателното жури сурови яйца с масло и да нарушат правилата за безопасност в кухнята. Кой ще се доближи максимално до творчеството на Андре и ще се окичи със значката на имунитета – утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.

Тримата участници, провалили се в теста за креативност ще бъдат подложени на стрес теста на MasterChef. Говежди стек в три различни степени на изпичане – алангле, средно и добре изпечено, ще реши кой от тях отива на елиминация. Привидно лесната задача ще покаже познаване на техники, основни правила при овкусяване и темпериране на месото, проверка на резултата от печенето.

Chef Токев ще покаже лесен начин да заместиш домакинския термометър, сравнявайки консистенцията с части от лицето, а Chef Ангелов ще оцени високо методологията за предварителна обработка. Как ще се справят претендентите с постигането на перфектна коричка, вкус и аромат на пържолите и кой ще бъде застрашен от отпадане, зрителите на bTV ще разберат във вторник от 21:30 часа в MasterChef.