.

 

Chef Андре Токев пред cultinterview.com: Мечтите се постигат на базата на решителност

Топ кулинарят Chef Андре Токев разказва пред cultinterview.com своята гледна точка за работата в кухнята като удоволствие, въпреки 15-16 часовия работен ден и радостта да тръгнеш сутрин към ресторанта си. „Нежеланието да тръгна за работа при мен никога не е съществувало“, признава журито на MasterChef.

И добавя: „Човек, който иска да постига мечтите си, бива смятан за луда глава. Мечтите се постигат на базата на решителност. Когато започнах да уча за готвач в Банкя преди 35 години, по време на социализма тази професия беше срамна. Тогава говорех 4 езика, учех и руски. Всеки ми казваше, че е ненормално и непрестижно. Отговарях им, че ще се убедят, че ще стана много известен и ще бъда в телевизията. Исках да покажа, че с професията, която съм си избрал, може да се постигне всичко, което човек мечтае.

Когато преди 15 години създавахме Асоциацията на българските готвачи, беше същото. Казваха ми, че това в България не може да просъществува, че не можем да бъдем единни, но ето, че тя просъществува. От това се прави и най-успешното състезание за готвачи с много усилия от всички членове на асоциацията.“

Какъв е пътят на формирането на един готвач, как подбира колегите си в 4-те ресторанта и какво мисли за превръщането на един хоби готвач в носител на титлата MasterChef, четете тук.