.

 

Chef Джун Йошида демонстрира корейска яхния с шкембе в понеделник в MasterChef

12-те претенденти за титлата ще преживеят ден, в който нищо не върви по план

В понеделник от 21:00 часа в MasterChef 12-те претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще преживеят ден, в който нищо не върви по план. Кутия без месо, ледени късове и шок ще царят в кухнята на добрия вкус. Chef Джун Йошида ще даде майсторски клас по приготвянето на корейска яхния с шкембе, а неочаквана музикална изненада ще реши кой хоби-готвач ще отиде на директна елиминация.

В първото кулинарно предизвикателство за деня Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще накарат кулинарите да надскочат себе си с оригинално и вълнуващо здравословно ястие. Гладиаторите ще мислят как да преодолеят слабостите си и ще впрегнат цялата си изобретателност, за да докажат, че са достойни да заемат мястото си в топ 3. Кошмарното подценяване на задачата и ястия „без обещания“ ще изпратят трима на стрес тест. Победителят ще може да избере своите съперници за майсторския клас, както и да определи съдбата на още един по своя преценка. А на каква база ще направи своя избор - утре от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.

Един от най-популярните готвачи в България, който се изявява и като DJ - Chef Джун Йошида ще даде MasterClass по приготвянето на корейска яхния с шкембе. Сред ценните му уроци централно място ще заеме любовта му към не толкова популярните продукти, стремежът му да използва максимално суровините и хармоничната комбинация между ястия и коктейли за цялостно преживяване. Трима късметлии ще трябва да повторят точно рецептата му, като основен акцент ще едновременното приготвяне на компонентите и  правилното овкусяване на ястието.

На стрес теста неочаквана музикална изненада ще реши кой хоби-готвач ще отиде на директна елиминация. За да не се окажат с единия крак извън MasterChef, гладиаторите ще трябва да проявят съобразителност, бързина и воля. Проблеми с уредите, мотивация за отмъщение и симплистични решения ще се борят за одобрението на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу. А кой ще отиде на директна елиминация – в понеделник в MasterChef по bTV.

Къде ще се „срещнат“ Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу по отношение на месото, как се мацерират плодове и чие ястие ще бъде определено като „симфония от щастие“ в устата? Каква храна си е носил Chef Джун Йошида за училище и коя според него е любимата подправка на българите - утре от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.