.

 

Chef Георги Бойковски учи хоби-готвачи на прогресивна българска кухня в понеделник в MasterChef

В понеделник от 21:00 часа в MasterChef една привидно лесна задача ще „смели на кайма“ самочувствието на 13-те хоби готвачи. Хаос, ужас и публичен срам „от всякъде“ ще изненадат претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева. Chef Георги Бойковски ще даде на трима късметлии един прогресивен MasterClass, а стрес тестът ще се превърне в истински кошмар с жизнеутвърждаваща рецепта.

Кутията на MasterChef ще предизвика гладиаторите с рецепта, която е религия в почти цяла Европа. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще усложнят допълнително задачата като я умножат по 3 и сложат времеви лимит от 1 час за изпълнението й. По традиция, журито ще опита само трите най-интересни ястия, а трите с най-лоша презентация ще отидат на стрес тест. В битката за участие в Master клас истински експерт в бранша ще помогне на състезателите с теоретични съвети за мариноване, овкусяване и гарниране. Амбицирани, изплашени и неуверени, те ще се доверят на усета си, на вкусови спомени или удари под кръста. Кой ще впечатли топ гурманите и кой ще „катастрофира“ - в понеделник от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.

Победителят ще избере своите двама противници  за един прогресивен MasterClass. Този път гладиаторите ще имат честта да се учат от човек, който е бил главен сладкар и част от творческия екип на едни от най-известните ресторанти в света. Напоследък Chef Георги Бойковски се е посветил на прогресивната българска кухня. Затова ще демонстрира на хоби-готвачите как една юфка с телешка опашка и кашкавал може да се модифицира  до екстравагантно и актуално ястие. Перфектната комбинация от наука, прецизност и техничност ще определи кой ще грабне имунитета и ще спечели комплиментите на експертното жури.

В стрес теста тримата, който са се представили най-неубедително в кутията на MasterChef, ще бъдат подложени на сериозно изпитание. А който се пречупи, във вторник отива директно на елиминация. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще „накажат“ триото с ястие, което е истински кошмар, както за любителите, така и за някои професионалисти. Трудна за изпълнение, но ужасно вкусна, рецептата е едновременно жизнеутвърждаваща с ефекта си върху сетивата, но й пагубна за един кулинар.

Благодарение на какъв деликатес Chef Роу е „стопила ледовете“ с новите си английски съседи преди години, за кого Chef Токев ще се превърне в „супермен“ и на чий умения за шпакловка ще се възхити Chef Михалчев? Коя е адската рецепта, която оставя челюстите ти да си почиват, как можеш да изпъкнеш с ястие, което приготвяш за първи път и печели ли стратегията All-in? Кой ще докаже, че е достоен за дара на седмичния имунитет и кой ще бъде обречен на елиминация - утре от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.