.

 

Chef Любен Койчев ще води най-трудния мастър-клас в MasterChef досега - този петък от 20:00 ч. по bTV

В събота поредица от събития ще доведат до изпускане на нервите на chef Кустев и тежка раздяла с един участник

Този петък и събота от 20:00 ч. по bTV MasterChef ще сблъска хоби-готвачите с поредица провокации.  

В петък вечер „Кутията на MasterChef“ ще тества кой хоби-готвач има най-твърда черупка или по-точно кой ще се справи най-добре в приготвянето на ястие от продукти с твърда черупка. Победителят ще участва в мастър-клас с chef Любен Койчев – един от най-добрите и награждавани готвачи в България. Той ще представи три метода за обработване на сом – във восък, в глина и на пара от мурсалски чай, и ще се погрижи да изпоти двамата си ученици с изключително бързо темпо. Този, който оцелее в екшън-трилъра на chef Койчев, ще бъде награден със значката за имунитет.

По време на стрес-теста зрителите ще станат свидетели на три успоредни дуела, в които главен герой ще бъде императорският ориз. Един участник ще подпали станцията си, трима кулинари ще бъдат изпратени на директна елиминация, а кухнята ще се превърне в терен за болезнени откровения.

В събота един от носителите на трите черни престилки ще има възможност да я замени с мастър-престилката, само ако успее да се пребори с най-голямото предизвикателство на формата – времето. Докато тече отборната битка, хоби-готвачите ще трябва да приготвят меню за 13 гурмани и ценители на доброто вино, хаосът в кухнята ще накара chef Кустев да си изпусне нервите, а на помощ на двата отбора ще се притекат двама винени специалисти.

Динамичната елиминация ще се окаже повод за нажежаване на отношенията между двама хоби-готвачи: „Не смятам, че тя е по-добра от мен и трябва да остане след мен.“ ще реагира единият от тях. Друг от кулинарите в елиминацията ще приготви ястие, достойно за финал, което ще накара chef Кустев да възкликне: „Това е най-добрата чиния в този сезон на MasterChef!“, а един участник ще напусне предаването завинаги.

 

Не пропускайте „MasterChef този петък и събота от 20:00 ч. по bTV.