.

 

Chef Петър Михалчев преподава готвене с чук в понеделник в MasterChef

В понеделник от 21:00 часа новите задачи в кухнята на MasterChef ще сварят състезателите неподготвени. Те ще се пържат на бавен огън, ще създават погром около себе си, а паниката ще е навсякъде. Кутията на MasterChef ще провери техничността и въображението на хоби-готвачите, а Chef Петър Михалчев ще им преподаде кулинарен урок с чук.

Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще предупредят 14-те топ хоби-готвачи, че кутията на MasterChef този път е коварна. Журито ще опита само 3 ястия, достойни за нивото на шоуто на добрия вкус. Привидно лесната задача ще провери теоретичните знания, съобразителността и въображението на претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева. Но кой ще успее да изненада журито с „удоволствие за очите“, интересни комбинации, перфектно изпълнение и „каскада от дименции“ , ще стане ясно в понеделник от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.

Победителят от кутията ще спечели привилегията да избере своите опоненти в битката за имунитет. Chef Петър Михалчев ще демонстрира „религията на готвенето“, като този път основен инструмент ще бъде чукът. Петимата късметлии ще имат привилегията да опитат десерт от Токио, който съдържа пет компонента. Амбицирани да се докажат в сложната задача, кулинарите ще трябва да водят изрядни записки на японски, да следват точно стъпките и да вложат „суперсила“. Ще успеят ли да пресъздадат ювелирната работа на „самурая в кухнята“ в рамките на 60 минути – гледайте на 25 март от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.

В стрес теста гладиаторите ще минат на поправителна сесия. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще им дадат шанса да докажат, че всяка битка е урок, а те усвояват бързо. Подмяна на техники за готвене, творчески хаос и стремеж към съвършенство ще се редуват с паника и миризма на изгоряло. Но дали ще успеят да възбудят парвата дама в журито, да представят модерна и елегантна презентация на немския авторитет и уникално предложение на самурая в MasterChef?

Как мастър урокът на Chef Михалчев ще напомни за разказите на Чехов, колко метъл има в кухнята на добрия вкус и отплаща ли се добрината в състезанието? Кой ще си осигури спокойствието на имунитете и кой ще бъде обречен на елиминация - в понеделник от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.