.

 

Chef Петър Михалчев преподава Master Class за "рецептата на императора"

Утре вечер от 21:00 часа в MasterChef по bTV

В понеделник от 21:00 часа по bTV хоби-готвачите ще трябва да изберат една от три кутии на MasterChef без да знаят какво е тяхното съдържание. Личните кулинарни спомени на Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще разкажат историите за едно френско училище в Алжир, което е дало подходящ прякор на „енциклопедиста” в журито, мускалче с розово масло, което въплъщава стремежът за съхранение на българските традиции и японската котка-талисман Манеки Неко, символ на щастието и просперитета. Претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще готвят специалетити от френската, българската и японската кухня за 60 минути, с които да покажат прецизност, техничност и модерна презентация.

Радост и разочарование, интересни заявки, амбициозни планове, спомени от детството и надежда за място сред топ 3 ястия ще представи гладиаторите в неочаквана светлина. Те ще пресъздават традиционни вкусове, ще импровизират с класически рецепти и ще постигнат истински прецедент за правилата на MasterChef. Някой ще се спаси от елиминации и ще се качи на балкона, а за останалите предизвикателствата ще стават все по-тежки. Защо рибата е като жената, колко гордост дава високата оценка на взискателното жури и колко добре може да изглежда „манджата на баба”, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

Chef Петър Михалчев ще окаже честта на шестима хоби-готвачи да им преподаде урок за приготвянето на есетра според „рецептата на императора” в своя MasterClass. „Чудовището” ще се превърне в главен герой сред агнешко було, патешки дроб, джинджифил, лимон, морско зеле, морски плевели, картофено нишесте, кориандър, пресен и див лук, хайвер, яйца, ферментирала соя, оцет за суши, горчица, трюфелово олио, трюфели, праз лук, водорасли, туршията на баба, темпура брашно, соев и териаки сос. Борбата с едрите динозаври ще предизвика смях и сълзи в най-желаната кухня, правилото за хуманно отнемане на живот ще бъде внимателно проследено от журито, а „записките на Леонардо” може да се окажат недостатъчни за излизане от „японския ужас”. Как се хваща и транжира рибата, как се пълни филе в було, какви са тайните на рибените кюфтенца, чипса от перки и опушеното филе? От какво се прави традиционният японски соев сос, могат ли нинджите да се сравняват със самурая, какъв е трикът за лесно приготвяне на супа топчета и прав ли е сенсеят на Петър Михалчев, че няма лоши ученици, а само лоши учители?

В последния кръг от елиминациите гладиаторите ще трябва да приготвят три гурме ястия – едното с „ябълката на любовта” – домата, второто – с патладжан, а третото – с комбинацията от червения и синия домат. Познатите продукти ще се превърнат в класически и „митологични” рецепти. Но на пръв поглед лесната задача, може да подведе хоби-готвачите и да доведе до неправилно разпределение на времето, недобро планиране на компонентите и в крайна сметка – до напускането на кухнята на MasterChef за един от тях. А кой ще се раздели с престилката си, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.