.

 

Chef Таня Правчанова и Андре Токев взривяват въображението на претендентите за MasterChef с морски деликатеси днес и утре от 21:30 часа по bTV

Тази вечер (3.05) от 21:30 часа урокът за професионална кулинария в MasterChef по bTV ще се води от дама експерт. Двама хоби-готвачи ще получат ценни знания от експерт с 15-годишен опит, изповядващ философията на упорство, амбиция, постоянство и неуморен труд. Chef Таня Правчанова ще докаже конкурентоспособността на нежната част от човечеството в кухнята със запечен лаврак със зеленчукови перли, скариди в шафранов сос и горчичена мрежа. Многокомпонентната рецепта ще активира амбицията в двамата играчи, ще ги предизвика с нова техника за филетиране и производство на фини сфери от зеленчуци ала паризиен, за да постигнат стилната презентация, достойна за титлата MasterChef. Отнети записки и право на три жокера от Виктор, Петър и Андре ще нажежат играта до червено и ще покажат колко е важно да знаеш какво да попиташ. А кой ще спечели надпреварата – довечера от 21:30 часа по bTV. 

Стрес тестът ще отведе хоби-готвачите на MasterChef на околосветско пътешествие с 10 знакови международни ястия, които трима играчи трябва да разпознаят. Привидното спокойствие и увереност в знанията за класическите блюда в Европа, Азия и САЩ, ще се сблъскат с неопитвани „постни” рецепти, които двама ще трябва да пресъздадат с вкус и въображение. Спагети "карбонара", пролетни рулца, пържен бекон и постни сърми с „ориза отвън” ще забавляват журито, но и ще изпратят един на елиминация.  

Утре вечер (4.05) в MasterChef хоби-готвачите ще влязат в неравна надпревара с времето и авторската рецепта на Chef Токев за морски дявол с новозеландски миди и цвят от тиква. Те ще се настанят в единствения ресторант в България, за който никой не може да направи резервация, за да опитат ястието на Андре, да отгатнат техниките и съставките, които трябва да пресъздадат. Специална марината, сувит, дехидратирани ядки, панирана пяна с водка и лимонада и прецизност с пинсета ще отличат двама, които ще си спестят стреса на елиминацията. Изненадите ще забавляват както хоби-готвачите, така и строгото, но справедливо жури, а борбата със собственото его ще „прецака” едни и ще спаси други.   

Елиминациите в MasterChef ще предложат на хоби – готвачите избор в четири категории – националност на кухнята, основен продукт, време и техника на готвене. Но Виктор, Петър и Андре отново са подготвили уловка – състезателите, спасили се от риска да напуснат шоуто, ще имат шанса да върнат бялата престилка на един свой колега. Миди по италиански на грил за 60 минути ще изхвърлят поне един от играта, а кой ще бъде той, зрителите на bTV ще разберат утре вечер от 21:30 часа в MasterChef.