.

 

Chef Виктор Ангелов оглавява журито на MasterChef България по bTV

Той е първият българин, chef на петзвезден хотел и трикратен притежател на титлата "Ресторант на годината"

Топ готвачът Виктор Ангелов ще оглави тричленното жури в първото издание на световния телевизионен феномен MasterChef в България по bTV. Първият българин, chef на петзвезден хотел и трикратен притежател на титлата "Ресторант на годината", е определян в гилдията като "педанта в кухнята".

Изключително авторитарен и педантичен към колегите в собствения си ресторант, Виктор Ангелов обещава на зрителите на bTV взискателност към високото ниво и на сцената на MasterChef. Движен от философията "Качество към всичко!", разбирането му за добра храна се състои в качествена суровина плюс добра рецепта, задължително съобразена със сезона.

Chef Ангелов избира с кого да работи не по уменията, а по желанието. Може да направи от един таксиметров шофьор приличен изпълнител в кухнята за една година. Така ще търси и първия MasterChef на България.

Качествата, които Виктор смята, че трябва да притежава един любител готвач, устремен към професионалната кухня, са дисциплина, последователност и да знае какво прави. Чак след 20 години практика в професионална кухня може да си позволи да импровизира с продукти, рецепти и т.н. Който не разбира тази методика на развитие, не успява и обикновенно сам си тръгва.

Виктор Ангелов е на 42 години и е от София. През 1991г. завършва училището по туризъм и ресторантьорство като професионален готвач. През 1993 година работи в българската армия, през 1995 година - като управител на правителствен ресторант, а през 1999 година – в хотел Sheraton Frankfurt, Германия. През 2001 година започва в Sheraton София като chef сосове, а след това и като главен готвач. Три години по-късно оглавява кухнята на Sheraton Tirana в Албания. През 2006 година основава ресторант "Chef´s" в столицата – трикратен носител на наградата "Ресторант на годината",  който ръководи и до този момент. Член на БАПГ (Българската асоциация на професионалните готвачи) и неин съорганизатор.

Хобито му е да реставрира и колекционира класически автомобили.