.

 

Четирима хоби готвачи получават втори шанс за победа в MasterChef – вторник вечер от 21:00 ч. по bTV

Битката за оцеляване ще започне с тест на сетивата – слух, вкус, обоняние, зрение и осезание

Във вторник от 21:00 часа по bTV един кулинарен гладиатор ще се бори за своето място в кухнята на MasterChef. Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Такев и Chef Петър Михалчев са подготвили тежко изпитание за хоби готвач, който ще се изправи срещу трима конкуренти, готови на всичко. Наградата му ще бъде да запази престилката си и шанса да се бори за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева. Трима от напусналите играта участници ще получат втори шанс да защитят честта си на гурме артисти и да се върнат в състезанието. Но цената ще бъде висока, защото ще се изправят срещу близки приятели в битка, в която само един ще победи. Три кръга и оценката на техните колеги ще решат кой заслужава реабилитация и място сред топ 6 най-добри хоби готвачи в България.

Битката за оцеляване в MasterChef ще стартира с тест на сетивата – слух, вкус, обоняние, зрение и осезание. Всеки от четиримата участници ще избере кутията на едно сетиво, под която се крият продуктите, с които ще готви. Взискателното жури е селектирало ароматни продукти като хляб, сушена манатарка, бекон, трюфел, свински гърди и ягоди, храни с наситен вкус като скариди, чери домати, кисели краставички, люта чушка, даши бульон, уакаме, маслини, телешка кайма и пармеджано, продукти с божествени цветове – лилав картоф, фенел, тиква, пакери паста, калмари, червена чушка, мастило от сепия, питахая, маринован джинджифил и продукти, които са интересни на допир – коприва, ананас, лимон, панко, джинджифил, целина, морски език, гъби, ориз басмати и аспержи. Всеки претендент за емблематичната престилка ще трябва да приготви по 8 еднакви чинии с впечатляващо основно ястие за 60 минути. Бързина, стратегия, добро планиране и благоразположението на колегите им ще оставят трима в играта. А кой ще се сбогува с кухнята на MasterChef още в първия етап, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.

Победителят ще получи стратегическото предимство да дирижира следващото готвене, като избере продукти за себе си и останалите двама кулинари. Той ще селектира кошница, с която могат да се направят бързи чудеса за собственото си ястие и хаос за своите конкуренти. Патешко магре и морски език за 30 минути ще предизвикат креативността и техничността на гладиаторите. Експерименти с нови техники, разсейване, художествен вкус, проява на кавалерство и добро възпитание в битката за 100 000 лева ще разкрият не само кулинарния потенциал, но и човечността в състезателите. Един от тях ще отпадне от надпреварата, за да очертае финалния двубой за бялата престилка.

В последната кулинарна битка двама хоби готвачи ще се изправят един срещу друг с традиционно българско ястие. Четири вида сърми, завити в зеле, лозов лист, спанак и цвят от тиквичка ще определят кой е по-добрият. Пълната свобода при избора на плънка ще превърне 60-те минути с интересни факти за вариациите на ястието по света, хитри планове за справяне с непознати продукти и намаляване на риска от провал. Песни, джентълменски дуел, стрес, опити за изхитряване и нуждата от деликатен допир ще предизвикат тотален хаос пред котлоните. Новаторският прочит на сърмите ще мине през суши, сладкарски и традиционни техники, за да определи кой ще се върне в надпреварата за престижната титла и голямата награда от 100 000 лева. Кой ще бъде той, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.