.

 

Четвъртият MasterChef на България ще спечели 100 000 лева и кулинарен сертификат в института за кулинарни изкуства Le Cordon Bleu в Лондон

bTV ще даде възможност на най-добрия хоби-готвач в България да получи кулинарен курс в най-уважаваната кулинарна квалификация в момента

Любимото кулинарно шоу на телевизионните зрители в България - MasterChef – ще връчи на своя четвърти победител ексклузивна награда, която не само ще му даде шанс да промени живота си, но и ще го нареди сред най-добрите главни готвачи в света. Най-талантливият, креативен, организиран, бизнес насочен и прецизен хоби-готвач, който впечатли експертното жури на MasterChef България в състав Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки, ще грабне не само 100 000 лева, но и курс в световната академия Le Cordon Bleu в Лондон.

По време на тримесечния си курс четвъртият MasterChef на България ще учи от най-добрите готвачи в света основните френски кулинарни техники, включително професионални умения с ножа, филетиране на риба, презентация на ястията, френски кулинарни термини и дефиниции, лична организация, хигиена и безопасност в професионалната кухня, ще опознае света на вината и сирената. Базирана в Лондон, академията ще предостави на победителя в кулинарното шоу на bTV достъп до най-доброто оборудване, последните технологии и най-модерните кулинарни съоръжения.

Кулинарното обучение на Le Cordon Bleu е най-строгата и изчерпателна програма в класическите френски кулинарни техники, която се предлага днес. Учебният метод е базиран на практическо обучение с демонстрации и практически уроци. По този начин курсистите получават експертни умения чрез по-бърз подход. Образователния метод се фокусира върху преподаването на основни техники, които могат да бъдат приложени във всеки тип кухня и в различни рецепти, като по този начин дават на учениците пакет от умения, с който да бъдат успешни в кариерата си по целия свят.

В пълния с изненади четвърти сезон на шоуто, което гради фината кулинарна култура в България, претендентите за голямата награда и титлата MasterChef ще се срещнат със строгите изисквания за вкус, вид, структура, иновация, въображение, воля и разбира се – възможност за добра продажба. С обединената експертиза на двама Chef готвачи и един топ ресторантьор - Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки - четвъртият MasterChef България ще даде на зрителите на bTV най-доброто кулинарно телевизионно преживяване, заедно със силните истории на новите участници.