.

 

Четвъртият MasterChef на България Станислав Райчев приготвя свински котлети със сладък ориз

Победителят в най-голямото кулинарно шоу ще участва в поредицата „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“ по bTV на 4 юли

В сряда, 4 юли, четвъртият MasterChef на България Станислав Райчев  ще представи пред зрителите на bTV рецептата, с която спечели една от кутиите в най-голямото кулинарно шоу телевизионния ефир.  Носителят на престижната титла ще покаже как се приготвят свински котлети със сладък ориз и карамелизирани плодове в поредицата „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“.

Станислав Райчев ще използва едно от най-предпочитаните в родната кухня меса, за да покаже на зрителите, че то е напълно подходящо за гурме вечеря, която ще отнеме около един час за приготвяне. Победителят в MasterChef ще използва достъпни продукти като свинско, чоризо, лук, тиква, морков, ябълка, бадеми, сушени сливи, жасминов ориз, зехтин, захър, балсамико, масло, сметана и мед, които ще превърне в красиво, питателно и модерно ястие. Първа стъпка ще бъде обработката на тиквата, която ще нареже на кубчета, ще овкуси със сол и зехтин и ще сложи да се пече. Друга част ще нареже и ще свари със сол, пипер и звезден анасон. Оризът ще сложи да се вари на бавен огън. Станислав ще запече бадемите на сух тиган, ще нареже червен лук, морков и чоризо на ситно, които ще запържи в зехтин. Към вече омекналите зеленчуци ще прибави сварения ориз, нарязани на ситно ябълка, сушени сини сливи и ще овкуси със сол. Месото ще подправи със сол и черен пипер и ще запържи със зехтин. След това ще го глазира с масло, чесън и мащерка. Като следваща стъпка ще карамелизира сливите, ябълката и бадемите в захар, мед и сметана и ще пасира сварената тиква. Станислав ще аранжира ястието като постави ориза в ринг, придаде височина чрез разположението на котлетите, добави запечени парчета тиква, пюре от тиква и карамелизирани плодове. 

 

Станислав Райчев ще сподели пред репортера на „Преди обед“ Венета Георгиева, че в кухнята на MasterChef състезателите използват скъпи продукти, но той е убеден, че и с по-достъпните могат да се приготвят фантастични чинии. Той призна, че тайно се е надявал да грабне победата в състезанието, но не е бил сигурен, докато не е стигнал до челната петица. Тогава е решил да поддържа вътрешната си енергия и да внимава да не допуска грешки, защото дори и много добрите готвачи излизат от играта заради малки детайли. Станислав призна, че още преди да се запише за кастинг е бил много голям фен на шоуто и е гледал всички сезони. Част от ястията, които приготви за Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки, са инспирирани от творбите на неговите предшественици, макар и да са го изпълвали със страх. Благодарение на вродената си смелост, подкрепата на колегите от пожарната в Бургас и своето семейство, телефонът на новия MasterChef на България прегрява от позитивни пожелания и поръчки за авторски деликатеси. На особен интерес се радват десертът му от финала на шоуто, сочните суфлета и бургери, които с удоволствие приготвя за семейството и приятелите си. За 4-годишния си син прави основно месо и риба, като го включва във всички процеси и се съобразява с неговите предпочитания. За плановете си шампионът сподели, че със сигурност ще продължи да се занимава с кулинария, ще инвестира в обучението си, а след това ще влезе и в „меката на готварството“ – академията Le Cordon Bleu в Лондон. Най-ценният урок, който е получил в MasterChef е, че трябва да вярваш в себе си и независимо от трудностите, да продължаваш да следваш целите си. Заедно с „бургаската връзка“ в лицето на колегите му Махмуд, Николай Попов и Станислав Георгиев планират общи проекти, с които да изненадват и радват сетивата на любителите на добрия вкус.

 

А всеки, който иска да покаже и усъвършенства кулинарните си умения и да влезе в надпреварата за престижната титла MasterChef на България, може да се запише за кастинг ТУК