.

 

Четвъртият сезон на MasterChef България стартира с интернационална селекция от хоби готвачи и неочаквани деликатеси – в понеделник, 26 февруари от 21:00 часа по bTV

Битката за титлата MasterChef на България стартира на 26 февруари точно в 21:00 часа, когато 60-те най-добри хоби-готвачи в страната ще направят всичко, за да грабнат бялата престилка. Обикновени хора, обединени от любовта към добрия вкус, са готови и на невъзможното, за да се справят с предизвикателствата на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки. Те ще вложат цялото си сърце и душа, ще променят живота си, ще плачат и ще се гордеят с постиженията си. Но само един ще спечели 100 000 лева, кулинарен курс в Le Cordon Bleu Лондон и престижната статуетка.

Тримата взискателни авторитети – кулинарният перфекционист Chef Андре Токев, майсторът на японската кухня – Chef Петър Михалчев и ресторантьорът с бизнес нюх Лео Бианки, ще посрещнат претендентите за титлата MasterChef в най-голямата кухня на България. По традиция те ще им представят регламента – ако спечелят одобрението и на тримата от журито с приготвено за 1 час ястие, получават престилка и влизат в играта. Ако получат „да“ от двама членове на журито – получават втори шанс. Ако никой не оцени потенциала им, се прибират в домашната кухня.

 

В понеделник от 21:00 часа по bTV пред Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки смело ще се изправи най-голямата сестра от 6 деца, която ще изчерви италианеца с любовно признание. Юрист и фитнесманиак ще демонстрира таланта си да приготвя „суперхрана“ със здравословни продукти, а амбициозна дама от Пазарджик, обиколила целия свят, ще се опита да впечатли журито не само с перфектния си немски, но и с рецептата си за сьомга териаки.  Учител по народни танци ще сервира традиционна българска кухня в калпак, а корейка от Узбекистан ще определи страната ни като „земята на своя късмет“. Тя ще поднесе на строгото, но справедливо жури на MasterChef хармония от облекло, посуда и азиатска екзотика, но дали ще спечели небцата им и ще получи така мечтаната престилка?  

Малки грешки ще накарат журито да даде втори шанс на претендентите за престилката на MasterChef да докажат, че имат твърд характер, достатъчни умения и талант, за да заемат мястото си в най-голямата кухня на България. Една родна „версия” на сос териаки ще провокира асоциацията на Петър Михалчев с „радомирско песто”, камък с лишей от 14 000 километра ще предизвика любопитството на професионалистите, но лека неувереност ще изпрати притежателя му на следващата „цедка” в състезанието. Майка на три деца ще покаже добър усет и пестеливост, а любител-кулинар с повече от 20 години опит в хотелиерския бизнес ще се похвали със собствена рецепта в алманаха на социалистическата кухня. Гол литвиец ще признае, че се е преместил в страната, за да участва в MasterChef и да докаже, че здравословното хранене може да те поддържа в топ форма.

Трогателна история и перфектно брауни ще дадат престилка на млада жена, претърпяла бъбречна транслантация, а дама, довела холандския си съпруг в китно българско село ще впечатли Андре, Петър и Лео с техничен десерт. Собственик на частен бизнес ще приготви класически ню йоркски стек, а любопитни истории за обща работа с асистент на Гордън Рамзи, емблематични татуировки и повече от 26 години опит в „професионалното домашно готвене” ще внесат колорит в кухнята на MasterChef. Хоби-готвач от Кувейт ще поднесе автентично арабско ястие и ще сподели, че страната ни е повече от негова родина. Наш сънародник, израстнал в Италия, ще се състезава с професионален скиор, доброволец, обиколил Европа и Латинска Америка и сервитьорка, която мечтае за нов старт в живота.

Има ли невъзможни неща пред хъса и желанието за успех, кой ще даде заявка за победител още от първите си стъпки в кухнята на MasterChef и колко техники трябва да владееш, за да заслужиш високата оценка на експертите Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки? Как изглежда най-добрата селекция хоби-готвачи в страната, която ще има възможността да се бори за 100 000 лева, курс в академията Le Cordon Bleu в Лондон и най-престижната кулинарна титла - MasterChef – в понеделник от 21:00 часа по bTV.