.

 

Чуждестранна инвазия в "MasterChef"

Таланти от далечни дестинации и българи с опит зад граница ще се борят за бялата престилка в най-гледаното кулинарно шоу

Чужденци, влюбени в България, ще се опитат да си извоюват място в „MasterChef“. Пред авторитетното жури те ще представят вълнуващи ястия, въплъщаващи кулинарната традиция на родните им страни. Дали уменията им в кухнята ще се окажат достатъчни, за да влязат в оспорваното състезание за 100 000 лева, зрителите ще видят на 2 март от 21.00 часа по bTV.

Освен талантливи участници от далечни дестинации, на кастинга ще се борят българи, прекарали част от живота си в чужбина. Пред Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу те ще представят специфични вкусове и техники, усвоени зад граница.

Многодетни майки, които всеки ден се доказват пред най-взискателните дегустатори - техните

деца, също ще се постараят да прескочат високата летва на „MasterChef“. Към бялата престилка, която е билет за състезанието, ще се устремят и хоби-готвачи с мисия. Някои от тях се опитват да променят живота на околните, други - да обърнат на 180 градуса собствената си съдба.

През този сезон кастингът за „MasterChef“ е под формата на директни битки между кандидатите за славата, които са групирани в различни кулинарни категории. Сред главните герои в предстоящите сблъсъци ще бъде семпъл, често подценяван продукт от животински произход, който обаче неведнъж се е оказвал препъникамък по пътя към кулинарния Олимп. Различните видове риба също ще тестват подготовката и уменията на участниците. Голямото предизвикателство ще бъде да запазят и подчертаят вкуса на морските дарове, а не да го променят.

По традиция журито ще очаква както бързина, техника и прецизност, така и смели интерпретации на познати ястия. Във всяка чиния Chef Андре Токев ще търси баланс, Chef Петър Михалчев - богатство от вкусове, а Chef Роу - драма за небцето, но и тримата няма да останат безразлични пред страстта и въображението в кухнята.