.

 

Цигански оркестър, Спонджбоб и френска кухня предизвикват журито на MasterChef – в четвъртък от 21:30 часа по bTV

След поредица от гениални, но и отблъскващи ястия, трета порция хоби-готвачи ще се опитат да очароват сетивата на журито на MasterChef – Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев и входния си билет към най-голямата кухня в България – престилката с горещото лого.

Преследвайки мечтата си, млада дама, специалист по парижката кухня, ще демонстрира познания, техника и въображение, докато споделя лични впечатления от експертите във френския MasterChef. С впечатляващ стаж зад печката и брой гости на ежедневна база, лъчезарна ромка ще повдигне завесата за специфични ритуали и ще се яви пред Виктор, Петър и Андре с подкрепата на цял цигански оркестър.

Патешко филе, вдъхновено от катарско младо гадже, мексиканска кесадия и киш „Лорен” ще внесат екзотика в кухнята на MasterChef, а амбицирана ученичка ще „се помоли” на журито чрез чинията си. Спец полицайка в ГДБОП ще демонстрира религиозно отношение към готвенето с аборигенски хляб, но дали ще отстреля престилката? В търсене на следващия MasterChef на България Виктор, Петър и Андре ще се убедят, че именно кризисните ситуации отключват невероятен талант.

В кухнята на MasterChef ще влязат Спонджбоб Квадратни гащи, пчеличката Мая, Картофчо –Мастършефчо, коронованият цар на пържените картофи, както и дубльор, който обича „дървени” палачинки. Един от участниците доброволно ще се дистанцира от творбата си, „щото може да е проклъната”. Виктор ще покаже как се прави семпла, но естетична презентация, Андре ще си припомни интересни диалекти, а Петър направо ще се „засрами” от една перфектна чиния.

Каква команда ще издаде строгото, но справедливо жури, защо Виктор е решил, че „никоя не може да го впечатли с лазаня” и кой ще успее да постави езикова бариера пред полиглота Андре? Каква е успешната рецепта за справяне с хазарта и какво ще поднесе човек, чиято мечта е да отвори ресторант за яйца – в четвъртък от 21:30 часа в MasterChef по bTV.