.

 

Цвета „Късмета” от втория сезон на шоуто и нейната ловна дружина изпитват хоби-готвачи в ресторанта на MasterChef – във вторник от 21:00 часа по bTV

Във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV двама силни лидери ще се сблъскат с непознати продукти и трудни характери. Страхотна новина ще зареди хоби-готвачите с позитивно настроение преди да запретнат ръкави и да приготвят неочаквано предястие и основно с дивечово месо за 12 опитни ловци от дружество „София – север”. Начело на почетните гости ще застане колоритната Цвета „Късмета” от втория сезон на MasterChef, за да даде един различен поглед към кулинарната надпревара.

Победителите в кутията на MasterChef ще оглавят двата отбора, за да посрещнат специалните гости в ресторанта.  Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще ги предизвикат да „стрелят точно в целта”, за да отговорят на вкуса към месото на истински ценители. Гладиаторите ще разполагат с три вида дивеч - пъдпъдък, филе от глиган, филе от елен и 60 минути, за да създадат впечатляващи предястия и основно за 12 опитни ловци, начело с техния колега Цвета „Късмета”, на която ще разчитат за разбиране и вдъхновение.

Лидерите ще приемат различни подходи при изготвянето на менюто и разпределението на ролите в екипа, а бързината ще се окаже съдбоносна. Само за няколко секунди ситуацията ще наложи цялостна промяна в концепцията на единия отбор, а капитанът му ще трябва да вземе решение след бърза преценка на възможностите.  Докато хоби-готвачите се впускат в задачите, наместват функциите и коригират грешки в движение, строгото, но справедливо жури на MasterChef ще ги изненада с още едно преразпределение на силите. Сплотени и единни в отговорността да очароват ловната дружинка, хоби-готвачите ще поднесат салата с прошуто, цвекло и мус от авокадо, съчетана с  еленски стек върху пюре от тиква и сос от нар и салата панцанела с домати, фокача и мус от моцарела, комбинирана с филе от глиган със зеленчуци. Кой ще грабне победата, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

Загубилият отбор ще направи рекапитулация на грешките и ще гласува кой да отиде директно на последния етап от стрес теста с риск да напусне най-голямата кухня на България. Разочаровани от резултата, те ще нажежат атмосферата до край с вдигане на залозите и удари под кръста. След това Андре, Петър и Лео ще им поръчат обяд за вкъщи, съобразен с вкуса на всеки от журито. Хоби-готвачите ще трябва да приготвят перфектна паста с месо, риба и зеленчуци, гарнирани със свежи салати в рамките на час. Правилното разпределение на времето, вниманието при подготовката на тестото и сосовете няма да вървят гладко и ще доведат до комични ситуации. Един ще точи с фолио вместо точилка, друг ще сервира в чиния вместо в кутиите за вкъщи, трети ще екпериментира с киселинноста. Гладиаторите ще се борят за добра оценка и да се спасят от елиминация. Но един няма да има този късмет.

Двама хоби-готвачи ще се изправят един срещу друг в дуел, за да докажат на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки, че са достойни да се борят за голямата награда от 100 000 лева, курс в Le Cordon Bleu в Лондон и титлата MasterChef на България. За да запазят престилката си те ще разполагат само с един тиган, 30 минути и пълна свобода в тематиката на азиатската кухня. Залагайки на сигурни рецепти и познати продукти, кулинарите ще се поставят в сравнително положение, а по-добрият ще остане в играта. Междувременно, журито ще подчертае колко универсален помощник в кухнята е тиганът – с мазнина се превръща във фритюрник, без мазнита – в плоча за печене, в него може да се сотира и дори да се приготви десерт.

Какво ще провокира талантлив кулинар да признае, че MasterChef изисква повече от готвене – „смелост, дори непукизъм да се изправиш пред всички, да дадеш от себе си, да опитваш и бъркаш, да падаш и да се изправяш, за бъдеш в екип“? Кой ще напусне любимото кулинарно предаване на България, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.