.

 

Цветомира Ванчева, Станислав Райчев и Николай Немигенчев отиват на големия финал на MasterChef – тази вечер от 21:00 часа по bTV

Лъчезара Павлова получи покана за стаж в ресторантите на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки

Цветомира Ванчева, Станислав Райчев и Николай Немигенчев доказаха, че са достойни да се борят за титлата MasterChef, голямата награда от 100 000 лева и стипендия за Le Cordon Bleu в Лондон на големия финал на шоуто тази вечер от 21:00 часа по bTV. Тримата си завоюваха този шанс със силна воля, ястия за елитни ресторанти, умения и издръжливост като на професионалисти. Те получиха последен урок от Chef Токев, Chef  Михалчев,  Chef Петков и Chef Иванов за това как трябва да се държи в кухнята един истински готвач. Да знаеш всяка стъпка, да работиш с лекота, самообладание и спокойствие, да вложиш финес и изключителна прецизност. Научили много на гладиаторската арена, любителите кулинари си заслужиха комплименти от журито за отличните идеи, перфектното изпълнение, презентация и вкусове като за финал.

 

Николай Немигенчев сподели пред зрителите на bTV, че се чувства  готов да прескочи при професионалистите. Той наистина иска и смята да се занимава с кухня професионално, затова използва урока на Chef Петков като допълнителна школовка. Държейки ситуацията под контрол и вкарвайки свой елемент в рецептата, той получи комплименти за прецизността и новаторството си.  Влезе в кулинарния маратон със самочувствие и спокойствие, вкара всичката си любов  към готвенето и взе първи място на финала. Николай направи първите си крачки в MasterChef по bTV доста ефектно, но освен мускули, показа и завидни кулинарни умения. Увереността беше тайното му оръжие, винаги изразяваше мнението си открито и въпреки това беше първи избор на много партньори. Тази вечер юристът ще влезе в най-голямата си битка, за да докаже, че няма да се спре пред нищо, докато не постигне целта си да бъде най-добър сред най-добрите.

Станислав Райчев влезе в битката на полуфинала сигурен в способностите си и готов да сложи „всичко под ножа”. Той беше отворил сетивата си, за да черпи опит „от извора”, не се предаде пред грешките и успя да влезе в японското темпо на Chef Михалчев. Създаде класически ястия, с които може да се гордее всяка кухня, но заяви, че не се самозалъгва, че когато постигнеш нещо, то е максимумът на възможностите ти. Елегантната чиния с морски дарове, аспержи и ориз му донесе второто място на големия финал на MasterChef. От първите моменти в шоуто Станислав показва желанието си да се научи и докаже. Бори се „със зъби и нокти” за престилката си. Никога не изгуби концентрация и готвеше с убеждението, че може да се справи с всяко предизвикателство. Професията му на пожарникар безспорно повлия на поведението му в кухнята. За да стигне до тук, той плати висока цена като жертва време със семейството си, а довечера ще се изправи пред съперниците си, за да докаже, че всичко си е струвало.

 

Цветомира Ванчева използва интелекта си, за да състави правилната стратегия за място на финала. Тя модифицира рецептата на Chef Иванов и получи комплименти от журито за професионалния подход, в който събираш идеи и ги пречупваш през своята призма. В кулинарния маратон на полуфинала варненката демонстрира добро планиране като готвеше ястията успоредно и беше поздравена от Chef Михалчев. Самата тя призна пред зрителите на bTV, че в началото на шоуто е била по-неуверена в таланта си, но времето на гладиаторската арена й е показало, че трябва да е по-уверена и амбициозна. Рецептата й за лаврак й спечели „последния билет за влак ТОП 3”, а от последната му спирка ще зависи дали хобито й ще се превърне в професия. Цветомира взе последна престилката на MasterChef, но най-трудно й беше, когато се разочароваше от себе си. Тя никога не криеше чувствата и симпатиите си и се представи впечатляващо в не една и две рецепти. Днес тя ще използва всичките си оръжия, за да извоюва най-съдбоносната си победа до сега.  

 

След като спечели кутията на полуфинала на шоуто със смелата си интрепретация на телешки мозък с ягоди, Лъчезара се поддаде на емоциите в кулинарния маратон и пропусна шанса си да впечатли журито с милфьой с крем от синьо сирене. Въпреки, че отпадна на крачка от последната битка на MasterChef , благоевградчанката получи уникалния шанс да продължи пътя си в света на кулинарията в ресторантите на Андре Токев, Петър Михалчев или Лео Бианки. Тя призна, че MasterChef е променил напълно живота й . От малко и уплашено зайче се е превърнала в лъвица,  повярвала е, че с труд и упоритост може да сбъдва мечтите си и е решена да продължи да готви професионално. Петър Михалчев й пожела да не се отказва от мечтата си един ден да застане на тяхно място, защото е доказала в голямото пътуване, че е истински боец. Андре Токев изрази своята убеденост, че я очакват още много успехи, защото е една от ярките звезди на MasterChef.