.

 

Да готвиш за близките си в MasterChef, апетитни сирена и веган десерти - утре вечер от 21:00 часа по bTV

Във вторник от 21:00 часа по bTV отборната битка в MasterChef ще поднесе приятни изненади и неочаквани обрати на топ 10 претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лева. Chef Виктор Ангелов, chef Андре Токев и chef Петър Михалчев са поканили 10 специални гости в най-желания ресторант в България, за които хоби готвачите ще трябва да приготвят перфектната вечеря от основно ястие и десерт. Роднини, приятели и близки на гладиаторите ще влязат в кухнята с високи очаквания и силна подкрепа. А капитаните ще съберат отбори, с които вярват, че ще покажат най-доброто, на което са способни. 

Мини кюфтенца су вид, свинско конфи и азиатски пролетни рулца с морковен кейк в сладоледена супа ще се изправят срещу фаршировано пилешко роле с гъши дроб, 3 вида пиле, полента, булгур и милфьой от мъфин с 4 крема. Казарменият строй ще се противопостави на спокойното екипно готвене, но всеки темперамент ще добави пикантни подправки към менюто. Троянски коне, съмнения за саботаж, тихи води и бързи емоции, вяра в съотборниците и хаос в последните минути ще определят петима победители и петима, които се приближават към елиминациите. Кой ще се окаже расовият кон и кой куцото магаре и ще разпознаят ли гостите стила на своите близки, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV. 

Актьорите в „драматичния спектакъл” на стрес теста ще проверят своите познания в многообразието от сирена. Те ще трябва да опитат и познаят колкото се може повече видове, за да се спасят от елиминации. Ако най-високите резултати са равни, то тогава всички ще трябва да защитят престилката си и мястото си в MasterChef. Дали ще проработи „проклятието” на млечните деликатеси, как маслеността им може да обърка и най-чувствителното небце и какви са ритуалите при дегустация на сирена, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV. 

На елиминацията гладиаторите ще бъдат изправени пред предизвикателството да интегрират сиренето, което не са познали в гурме ястие за 30 минути. Пълни импровизации и изпитани рецепти ще се превърнат в запомнящи се акценти, камикадзе грешки, жълти картони и обещания. Някой ще се спаси, а останалите ще се борят за спасение с вегански десерт за 60 минути. С какво се заместват яйцата в рецептите без животински продукти, какво приложение намира популярното кокосово масло в сладкарството, как се прави маслено тесто без масло и може ли „карнист” да готви вкусно само с плодове и зеленчуци? Дали „здравословната” храна е маркетингов продукт и за кого десертът ще донесе горчиви сълзи, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.