.

 

Даниела Енева от MasterChef по bTV си е татуирала най-съвършения кухненски инструмент

Специалистът по видеосигурност Даниела Енева напусна гладиаторската арена на MasterChef във вторник

Специалистът по видеосигурност Даниела Енева напусна гладиаторската арена на MasterChef във вторник, след като заложи „на сигурното“ с американски палачинки с два вида сладко – от тиква и ябълки. Тя гостува в студиото на „Преди обед“ по bTV, за да сподели какво е усещането да си част от шоуто на добрия вкус. Пред Деси и Сашо, тя заяви, че всеки съжалява, когато отпадне от състезанието, но не е останала с лоши чувства. „Можех да направя наистина нещо по-интересно. Съжалявам, че не съм разсъждавала малко повече и не съм си дала воля на въображението", коментира тя. Като любим момент от играта определя спечелването на първата кутия с пълнените чушки на мама, защото е спазила обещанието си и е доказала колко вкусна и елегантна може да бъде една традиционна българска рецепта. Даниела коментира и последната отборна битка в MasterChef, в която жените се изправиха срещу мъжете в задачата да приготвят street food за скиори и сноубордисти. Тя беше категорична, че в състезание за 100 000 лева никой не може да обвинява капитана Радка, че не се е отказала от имунитета си. Старозагорката се аргументира с факта, че на нейно място всеки би се замислил как да постъпи.

Кулинарката сподели пред Деси и Сашо, че е фен на MasterChef още от първия му сезон, но в началото не се е осмелила да кандидатства, защото за нея участниците са били хора, които приготвят супер сложни и смели рецепти. Продължила да следи изданията през годините, постепенно натрупвала самочувствие, а преди 2 години обещала на свой близък, че и тя ще се включи в приключението на добрия вкус. Сега, когато дъщеря й е на 2 години, тя е спазила думата си без колебание. Даниела разказа, че готви на малката и тъй като е свръхзадоволена, става и свръх претенциозна. Докато само преди година дъщеря й е закусвала агнешко с грах, в момента Дани се чувства като „сапьор в кухнята“. Приготвя й изцяло домашна храна, с домашни продукти от градината. Тази философия е наследила от баба си, която е отделяла много време на децата и е давала воля на творческите им напъни. Първият й спомен е от 5-годишна възраст и една месеница, с която се е гордяла в целия квартал. В последствие разбрала, че не е приготвила тутманика съвсем сама, но окуражаването на близките й е било решаващо за последващата й любов към храната.  

Своята хладнокръвност и решителност Дани обяснява с динамичното си ежедневие и факта, че отглежда сама детето си. Старае се да не губи самообладание, а да дава максималните грижи и внимание на малката. Пред зрителите на bTV тя разказа и историята на своята татуировка – кухненска бъркалка. За Даниела това е най-съвършеният кулинарен инструмент, който може да се използва за всичко. И си е дала сметка, че е приготвила всяка рецепта в MasterChef с негово участие – без изключение. В татуировката е вложена и много символика – цветовете представляват четирите елемента – вода, въздух, земя и огън. Друга нейна страст е да „колекционира“ концерти. За професията си Дани сподели, че най-важна е обективността. Според нейните наблюдения, отговорността и качеството на труд на работниците в България реално се подобряват, откакто има контрол върху действията им.

Карат ли ски Chef Андре Токев,  Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, какъв е денят на екипа на шоуто на добрия вкус и какво остава скрито от зрителите, можете да видите в онлайн видео рубриката „MasterChef: За ненаситните“ с ексклузивни backstage кадри на masterchef.btv.bg.