Специалистът по видеосигурност Даниела Енева напусна гладиаторската арена на MasterChef във вторник, след като заложи „на сигурното“ с американски палачинки с два вида сладко – от тиква и ябълки. Тя гостува в студиото на „Преди обед“ по bTV, за да сподели какво е усещането да си част от шоуто на добрия вкус. Пред Деси и Сашо, тя заяви, че всеки съжалява, когато отпадне от състезанието, но не е останала с лоши чувства. „Можех да направя наистина нещо по-интересно. Съжалявам, че не съм разсъждавала малко повече и не съм си дала воля на въображението", коментира тя. Като любим момент от играта определя спечелването на първата кутия с пълнените чушки на мама, защото е спазила обещанието си и е доказала колко вкусна и елегантна може да бъде една традиционна българска рецепта. Даниела коментира и последната отборна битка в MasterChef, в която жените се изправиха срещу мъжете в задачата да приготвят street food за скиори и сноубордисти. Тя беше категорична, че в състезание за 100 000 лева никой не може да обвинява капитана Радка, че не се е отказала от имунитета си. Старозагорката се аргументира с факта, че на нейно място всеки би се замислил как да постъпи.
Кулинарката сподели пред Деси и Сашо, че е фен на MasterChef още от първия му сезон, но в началото не се е осмелила да кандидатства, защото за нея участниците са били хора, които приготвят супер сложни и смели рецепти. Продължила да следи изданията през годините, постепенно натрупвала самочувствие, а преди 2 години обещала на свой близък, че и тя ще се включи в приключението на добрия вкус. Сега, когато дъщеря й е на 2 години, тя е спазила думата си без колебание. Даниела разказа, че готви на малката и тъй като е свръхзадоволена, става и свръх претенциозна. Докато само преди година дъщеря й е закусвала агнешко с грах, в момента Дани се чувства като „сапьор в кухнята“. Приготвя й изцяло домашна храна, с домашни продукти от градината. Тази философия е наследила от баба си, която е отделяла много време на децата и е давала воля на творческите им напъни. Първият й спомен е от 5-годишна възраст и една месеница, с която се е гордяла в целия квартал. В последствие разбрала, че не е приготвила тутманика съвсем сама, но окуражаването на близките й е било решаващо за последващата й любов към храната.
Своята хладнокръвност и решителност Дани обяснява с динамичното си ежедневие и факта, че отглежда сама детето си. Старае се да не губи самообладание, а да дава максималните грижи и внимание на малката. Пред зрителите на bTV тя разказа и историята на своята татуировка – кухненска бъркалка. За Даниела това е най-съвършеният кулинарен инструмент, който може да се използва за всичко. И си е дала сметка, че е приготвила всяка рецепта в MasterChef с негово участие – без изключение. В татуировката е вложена и много символика – цветовете представляват четирите елемента – вода, въздух, земя и огън. Друга нейна страст е да „колекционира“ концерти. За професията си Дани сподели, че най-важна е обективността. Според нейните наблюдения, отговорността и качеството на труд на работниците в България реално се подобряват, откакто има контрол върху действията им.
Карат ли ски Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, какъв е денят на екипа на шоуто на добрия вкус и какво остава скрито от зрителите, можете да видите в онлайн видео рубриката „MasterChef: За ненаситните“ с ексклузивни backstage кадри на masterchef.btv.bg.