.

 

Димитър Тончев заслужи златната MasterChef престилка на Андре Токев с авангарден „тако“ сладолед

Вчера, в последния ден от кастингите на MasterChef, Chef Андре Токев без колебание даде своята златна престилка на 21-годишния пловдивченин Димитър Тончев. Той изучава изкуствен интелект във Великобритания и е категоричен в любовта си към науката. Димитър сподели пред зрителите на bTV, че харесва молекулярната кухня и експериментира на база познанията си за химичните процеси при обработка на продуктите. Той спечели адмирациите на енциклопедиста в кухнята със своя авангарден прочит на сладолед в „тако“ вафлена коричка и сфера от портокалов сок. Chef Токев оцени безспорната комбинация от интелект и талант, които се изявяват в експлозия от вкус и техника според най-новите тенденции в света. А хоби-готвачът обясни участието си в MasterChef с решението „този живот няма да го изживя без да отворя поне един ресторант“. Както и убедеността, че кулинарното шоу ще му даде „идеалния старт от гледна точка на финанси и популярност“. 

Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу раздадоха и последните бели престилки на кандидатите за титлата MasterChef на България и 100 000 лева. Графичната дизайнерка Десислава Чапова получи поздравления за своя деконструиран пай с крем от манго и италиански меренг, както и за отношението си към хляба с квас като към „второ дете“. 31-годишната старозагорка сподели пред зрителите на bTV, че е един от най-големите фенове на кулинарното състезание и е дошла на арената, за да сбъдне мечтата си да има собствена пекарна. Икономистът Богдан Богданов оправда идването си от Брюксел с перфектен телешки стек със скариди, сос паризиен и чипс от сладък картоф. Страстният любител на барбекюто и сочните стекове накара дори избягващата животински продукти Chef Силвена Роу да си „оближе пръстите“.

Писателят и убеден веган Георги Жеков развълнува не само дамата в журито на MasterChef със своите зеленчукови лимецови мъфини с авокадова разядка, философията си за здравословното хранене като лекарство и практикуването на екстремни спортове. Престилки спечелиха „бито руто маки“ вариацията на суши на Мина Михайлова, филето от елен с печена земна ябълка на шампиона на България по хвърляне на диск Владимир Девизиев и мъфините с тиквички и кифличките със сирене и кашкавал на винарката Ани Шмит.

Управителят на ресторант Теодора Бонева влезе в кухнята на MasterChef с  категоричната заявка, че не е дошла за малко и успя да я потвърди с рецептата си за скумрия на тиган с по-различна картофена салата и японска майонеза. Тя призна, че е подготвила тоалетите си за няколко месеца и разказа, че бързо се ориентира в творческите и управленски процеси. 37-годишният копирайтър Ивайло Спасов сервира на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу „хипстърска“ чиния с хрупкав лаврак и „таратор“ със сусамов тахан, която му спечели „радикална промяна в живота“. Рекламистът от Кърджали призна, че професията му се съчетава отлично с мултикултурните и кулинарните му интереси, затова дори скептичните „ще плачат“, ако не опитат. Запалената фенка на MasterChef, която успя да разтопи сърцето на  самурая в журито - Венислава Миразчийска, спечели мечтаната престилка с филе от лаврак с тиквичка, сушен домат и песто. Тя призна, че се е подготвяла усилено за състезанието, като приятелят й засичал вкъщи време 1 час.

Всяка сряда, четвъртък и петък ексклузивно он-лайн съдържание ще представя на „ненаситните“ фенове на MasterChef ексклузивни коментари от състезателите и неизлъчени забавни моменти зад кулисите на шоуто. На сайта masterchef.btv.bg потребителите ще гледат и авторски видео рецепти с всяка стъпка от изпълнението им. Вижте как Куин Чан и Линда Петкова приготвиха ястията, достойни за златна престилка.

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“ ще гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Те ще споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите ще бъдат застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.