.

 

Дневно MasterChef меню изпраща 3-ма полуфиналисти на решаваща битка за титлата и голямата награда от 100 000 лева

Гледайте в понеделник от 21:00 часа по bTV

В понеделник от 21:00 часа в MasterChef зрителите на bTV ще станат свидетели на епичната кулинарна битка на полуфиналистите Радка, Добрин, Красимира, Лора и Николай. За да заслужат своето място в челната тройка хоби-готвачи на България Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще ги провокират да покажат най-доброто от себе си с дневно меню, достойно за престижната титла и голямата награда от 100 000 лева. Една закуска, един обяд и една вечеря ще изстрелят трима към мечтата им, а двама ще се простят с кухнята на добрия вкус точно преди финала.

Гладиаторите ще влязат на арената на MasterChef с ясна стратегия, добър анализ на потенциала на противниците си и готовност да се борят до край, за да докажат, че са достойни да бъдат на финал. Взискателното жури ще стартира състезанието на ТОП 5 със задачата да приготвят най-важното ястие, което дава силен старт на деня. Кулинарите ще трябва да подберат правилните продукти, да покажат умения и въображение, за да ги съчетаят в питателна, иновативна, красива и безумно вкусна рецепта. Всеки ще се постарае да надмине себе си, а резултатът да показва категорично кулинарното му израстване и хоризонти. Кой ще спечели първото предизвикателство на полуфинала - утре вечер вечер от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.

Втората задача на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще вдигне летвата още по-високо, защото от нея ще стане ясен първият финалист в MasterChef 5. Радка, Добрин, Красимира, Лора и Николай ще бъдат допълнително мотивирани да създадат впечатляващи обедни рецепти и от възможността да спечелят кухненски уреди на стойност 3500 лева. Амбициозни планове, нови техники, пълна концентрация, завидна скорост на работа и „налудничави“ рискове ще накарат журито да се гордее с полуфиналистите, но и да вземе трудно решение. Един ще получи огромно признание и билет към финала на шоуто на добрия вкус.

Най-важното готвене в MasterChef до момента ще изправи четирима впечатляващи хоби-готвачи в решителна битка. Перфектната вечеря ще отведе още двама до шанса да спечелят трофея и голямата награда, а за другите – ще бъде последното готвене в най-голямата кухня на България. Извървеният дълъг път, изпълнен с препятствия, постижения и загуби ще осмисли едно от най-екстремните и напрегнати съревнования на телевизионния екран. Борбеността, фантазията и перфектният вкус ще изстрелят двама към върха. А какви ще са изненадите и обратите на финалната права и кои трима гладиатори ще се борят за приза - в понеделник в MasterChef по bTV.

Специално за големия финал на 28 май, екипът на bTV Media Group е подготвил за феновете на добрия вкус бонус преживяване на сайта masterchef.btv.bg. 360-градусово видео ще потопи изцяло потребителите в битката на тримата претенденти за титлата MasterChef и наградата от 100 000 лева през компютър, таблет или телефон.