.

 

Допълнителни 100 000 лева от журито за смелчага в MasterChef

Гледайте на 5 май от 21:30ч. по bTV

Утре вечер - 5 май, от 21:30 часа скритото в кутията на MasterChef по bTV ще изпита всички сетива на претендентите за най-добър готвач и наградата от 100 000 лв. След казармена подготовка, топ 9 от най-добрите хоби шефове в България, трябва да потвърди високите оценки на Андре, Виктор и Петър, като овладее загадките и ги превърне в истински шедьоври на кулинарното майсторство. "Ток ще удари" състезателите, когато се изправят пред 30 консерви без етикет и с различен продукт, от които трябва да приготвят нещо, достойно за петзвезден ресторант.

В буквално военна обстановка, готвачите ще се сблъскат с неприятни изненади, миризми и непривично безсилие. Всеки от журито ще сподели своята визия за приготвянето на кашу, кълнове, праскови, маслини, кестени, кокосово мляко, гъши дроб, манго, хайвер, октопод, аншоа, риба тон, домати, русенко варено и червен боб. Един от шефовете ще направи неустоима оферта за удвояване на голямата награда към един от участниците, ако успее да вкара всички компоненти в ястието си. Комбинациите са безбройни и много изкушаващи в представите на Виктор, Петър и Андре, но дали и състезателите са достатъчно комбинативни, за да превърнат полуфабрикатите във вулкан от вкусове и аромати, зрителите на bTV ще видят утре вечер от 21:30 часа в MasterChef.

Новото предизвикателство в теста за креативност на тема "най-добрите приятели" идва и с нови отговорности. Този път победителят в кутията на MasterChef няма да готви – той ще избере основния продукт – "влюбените" ягоди и шампанско, гъши дроб и коняк или свинки ребра и бира. Стратегически ход, с който ще опита да "прецака" конкуренцията, ще се комбинира с избор, в който вторият губи. Молба за признание или оценка ще предопредели изхода на битката, която тепърва започва. Как 7 секунди са решаващи в житейски план, какъв е бил тестът на придворните готвачи на най-знаменитите владетели и какво предстои на заплашените от елиминация?