.

 

Двама мъже се огънаха пред кулинарните предизвикателства и напуснаха кухнята на MasterChef

Димитър Лазаров не успя да докаже уменията си в динамичен стрес тест. Христо Божидаров направи морален жест, но вегетарианско ястие го изпрати вкъщи

Тази седмица още двама интересни персонажи се сбогуваха с MasterChef България. Това са Димитър Лазаров и Христо Божидаров, които не успяха да се справят с трудните задачи в кулинарното шоу.

Колоритният чичо Митко спечели сърцата не само на журито и другите участници в предаването, но и на зрителите със своя северозападен темперамент, позитивна енергия и умение да се радва на живота. За съжаление обаче неговите колеги хоби-готвачи демонстрираха по-високо ниво в кухнята и 61-годишният гъбар от гр. Монтана се наложи да върне престилката си след динамичен стрес тест в петък вечер.

Димитър е истински гений що се отнася до гъбите, успешно се справя с традиционните български ястия, но среща проблеми с продуктите от чуждестранната кухня, сложните техники при приготвянето им и презентирането на крайния резултат – умения, задължителни за един мастършеф. Или както самият той казва – „имам желания, нямам възможност“. „Тук, колкото и да ми се щеше, не е моето. Просто моето е в гората – никой нищо да не ми казва, да съм свободен и да дишам, да дишам, да дишам“, сподели той.

В събота пък кулинарната надпревара неочаквано напусна Христо Божидаров. Той бе един от четиримата кулинари, които Ути Бъчваров научи на тънкостите при приготвянето на „великия български шиш от свинско месо“ по време на специален мастър-клас. Като страстен ловджия и готвач Ути бързо видя в Христо майстор на барбекюто и съвсем заслужено той беше възнаграден с мастър-престилка, която му дава шанс да се спаси от елиминация.

След като отборът на Христо загуби в отборната битка и трябваше да отиде на елиминация, 34-годишния ландшафтен архитект остана верен на своите морални ценности и отказа да постави някой от балкона на своето място. Той се бори рамо до рамо с останалите хоби-готвачи на елиминационния кръг, въпреки че вегетарианското ястие, което трябваше да приготвят, е много далечно от натурата на перничанина. Този жест всъщност беше причината Христо да се сбогува с MasterChef. Най-тежко ситуацията прие Марианна, която няколко пъти бе в тандем с Христо по време на задачите и между двамата се зароди приятелство по време на предаването.

От MasterChef научих много, много неща. Това е една експлозия от нови емоции, нови техники, нови продукти. Може би ще опитвам да готвя и по някое вегетарианско ядене вкъщи“, с тези думи чаровният Христо напусна легендарната кухня.