.

 

Един от най-добрите кулинари в света е българин и гост в новия сезон на MasterChef

Един от най-добрите кулинари в света е българин и гост в новия сезон на MasterChef по bTV. Chef Емил Минев е ръководил ресторанти по целия свят, отличени със звезди Michelin за върховни постижения в кулинарното изкуство. Той управлява и преподава в престижната академия Le Cordon Bleu. Chef Eмил Минев ще предаде уменията си на хоби-готвачите в специален майсторски клас в любимото кулинарно шоу на България.

„Причината да съм тук е сътрудничеството между MasterChef и Le Cordon Bleu, на което аз съм директор в училището в Лондон. И да дадем награда на победителя, който ще се излъчи от този сезон“, каза пред екип на bTV Новините суперуспешният кулинар.

Chef Минев е подготвил за участниците в четвъртия сезон на MasterChef специално предизвикателство, свързано с риба, наречена "морски дявол": „Майсторският клас ще е около тази риба, която въпреки че не изглежда толкова добре, участниците ще трябва да я превърнат в един шедьовър, в едно ястие. Всеки един участник трябва да е креативен, трябва да има страст за готвене, трябва да има огромно желание, трябва да е въоръжен с голямо търпение”.

А кой ще грабне голямата награда от 100 000 лева и курс в световната академия Le Cordon Bleu в Лондон, ще видим съвсем скоро в MasterChef по bTV.