.

 

Екипите на Виктор, Петър и Андре и Емо Чолаков определят финалистите в MasterChef – утре вечер от 21:30 часа по bTV

Утре вечер от 21:30 часа полуфиналът на MasterChef по bTV ще върне в най-голямата кухня в България трима готвачи, за да влязат в ролята на помощници на финалната тройка. Отпаднали от играта, но решени да определят изхода й, Мая, Елизабет и Цвета ще се превърнат в ангели или наказание за претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева. Задачата за шестима ще се превърне в разчистване на сметки, а ударите под кръста ще направят готвенето за специалните 14 гости в ресторанта на MasterChef още по-гореща.

Чисто приятелство и сбъднати пожелания ще изпъкнат на фона на открит саботаж и ще направят битката за приготвяне на основно ястие зрелищна. А когато в ресторанта влязат специалните гости – екипите на Виктор, Петър и Андре в техните собствени ресторанти, напрежението ще ескалира неимоверно. Умишлени и неволни грешки ще преобърнат плановете, а човещината и професионализма ще проличат в ястията, които тримата хоби-готвачи ще сервират на професионалистите. Победителят в изпитанието ще спечели сигурно място на финала на MasterChef.

Само на крачка от победата в MasterChef, двамата, спечелили по-малко от гласовете на готвачите, ще се изправят в титаничен сблъсък със специално разработени за тях рецепти. Усмихнатият метеоролог Емо Чолаков ще хвърли ръкавицата с риба тон, къри сос и ньоки от спанак и омар с биск от скариди и пяна от трюфели. Един час и максимално близкото пресъздаване на ястията ще изпрати единия хоби-готвач на финал, а другия ще лиши завинаги от мечтата за титлата. Епичната битка ще активизира рецепторите, волята, уменията и бързината на състезателите, но Виктор, Петър и Андре ще наградят по-добрия. Кой ще отиде на финал, зрителите ще видят утре вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.