.

 

Феноменално меню за 100 000 лева определя новия MasterChef на България – утре вечер от 21:30 часа в големия финал по bTV

Утре вечер (1.06) от 21:30 часа зрителите на bTV ще станат свидетели на финала на кулинарното приключение на годината. MasterChef ще бъде напрегнат, вълнуващ, съдбовен, защото двамата най-добри хоби-готвачи ще премерят сили в последната битка към титлата и голямата награда от 100 000 лева. Преминали през множеството изпитания на Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев, кулинарните феномени ще готвят тристепенното меню, което може да промени живота им завинаги.  

По три порции предястие, основно и десерт, сервирани лично от тях на строгото и справедливо жури, ще вдигнат адреналина на двамата финалисти. Салата с атлантически рак, отворени равиоли от дайкон, пудра от хайвер и цветя ще влезе в конкурнция за небцето на Виктор, Петър и Андре с „морски дълбини” – карпачо от октопод, миди, стриди, пюре от грах и трюфели. Прецизността, страстта и въображението на хоби-готвачите ще проличи във всяка тяхна стъпка, а високите заявки ще бъдат съчетани с неподозиран героизъм.

В компанията на най-близките си, финалистите ще бъдат подкрепени и от приятели, и от колегите си с бурни овации. В достойна конкуренция те ще приготвят впечатляващи основни ястия – агнешко коремче с гел от ябълка, пюре от земна ябълка, артишок с поширано яйце и паризиени от пащърнак срещу патешки гърди с пюре от целина, мисо паста, паризиени от моркови и винен сос с вишни. Безкомпромисната прецизност и хармоничните вкусове ще накарат Виктор, Петър и Андре да се гордеят искрено със способностите на хоби-готвачите, но и ще направят решението им още по-трудно. Брауни с мус от бял шоколад, кули от маракуя и златни люспи ще се бори срещу деконструиран чийзкейк, за да поставят апотеоза на менюто за 100 000 лева.

 

Кой ще сбъдне мечтата си като покори вкуса на журито и ще запише името си в кулинарната история на България – утре вечер в MasterChef по bTV.