.

 

Филмово кулинарно вдъхновение, "капризни" меса и MasterClass на Петър Михалчев осигуряват награда от 1000 лева за пазаруване

В понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV

В понеделник от 21:00 часа новата задача на MasterChef по bTV ще филмира състезателите, а обратите няма да са по сценарии. Те ще подписват смъртни присъди, ще раздават шамари, а щастливият край няма да бъде гарантиран. Влезли в най-ожесточената фаза на кулинарната битка, те ще получат огромна мотивация да покажат своите умения и креативност – тази вечер никой няма да бъде застрашен от отпадане, но всички ще получат шанса да спечелят ваучер на стойност 1000 лв . за пазаруване в Kaufland. Френско петле, филе от глиган, агнешки момици и еленско бонфиле ще откроят познавачите на „капризните“ меса, а MasterClass на Петър Михалчев ще определи кой ще грабне наградата.

Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предложат на най-добрите хоби-готвачи на България 7 кутии на MasterChef, криещи култов филм. Киното и кулинарното изкуство вървят ръка за ръка и всеки може да се сети за лента, в която главен герой е определено ястие. Гладиаторите ще трябва да се вдъхновят от сюжета на заглавия като „Американски пай“, „Шоколад“, „На един черпак разстояние“, Kill Bill, „Кръстникът“, „Рататуи“ и „Индиана Джоунс“ и да създадат перфектното тематично ястие за 60 минути. Лео Бианки ще допълни добрата новина за наградата от 1000 лева с вкусни пуканки и регламента за свободен избор на „рецепта като за Оскар“. И докато едни са доволни от шанса да излязат от комфортната си зона и да приготвят смели шедьоври, то други ще се ядосват от факта, че броят претенденти за титлата MasterChef, голямата награда от 100 000 лева и курса в Le Cordon Bleu в Лондон не намалява.

Две вариации на пай, деликатес от мозък, агнешки котлети от индийската кухня, азиатски нудли със зеленчуци, авторско рататуи, сицилианска лазаня и двуцветен кейк с шоколадови бонбони ще се борят, за да влязат в челната тройка, която журито ще опита. А авторът на фаворита сред тях ще спечели безспорни предимства – да отстрани трима играчи от състезанието за наградата, да разпредели четирите основни продукта за следващото готвене между себе си и колегите и да определи с колко време ще разполага всеки от тях.

Във вторият кръг на битката в кухнята на MasterChef гладиаторите ще разполагат с френско петле, филе от глиган, агнешки момици и еленско бонфиле, както и с опциите да готвят за 30, 35, 40 и 45 минути. Всяко от месата изисква добро познаване, внимание при обработката и логическо мислене, защото е много специфично и крие рискове от провал. Пред зрителите на bTV Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще посочат спецификите на всеки продукт – петлето има фина и капризна структура, която се обработва изключително бързо, за да не се изсуши, глиганското прилича на свинско, а еленското – на говеждо,  но и двете са с характеристики на дивеч, а момиците са деликатес във всеки изискан ресторант и се приготвят чрез бързо пържене или паниране.

Стратегии за саботаж и елиминиране на конкурентите ще се сблъскат с хъс за победа, структуриран план за действие и амбиция да надминеш възможностите си с добри идеи и за малко време. А залогът ще е висок, защото само две ястия ще продължат да се борят за паричната награда от 1000 лв. Кои ще бъдат техните създатели,  зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

Във финалния дуел Chef Петър Михалчев ще направи MasterClass за приготвянето на японски омлет в стил сабайон, задушени зеленчуци във фолио, тост с пръжки и rib eye стек в чай ген май ча и сол.

Хоби-готвачите ще трябва да бъдат много бързи, защото ще готвят паралелно на майстора на японската кухня у нас. Който пресъздаде най-точно рецептата, ще получи наградата от 1000 лева от Kaufland. Двамата гладиатори ще бъдат впечатлени от високото темпо, техничността, първия досег до готварска катана, кръжока по оригами и първия досег до пресен корен от уасаби.  А кой ще успее да се доближи максимално до ястието на Chef Михалчев, , зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.