.

 

Финалистите от първия MasterChef по bTV готвят за престижното кулинарно състезание Bocuse d‘Or

Симеон Червенков, Аврам Големечков и Стефан Стефанов ще гощават гостите на събитието с гурме от азиатската кухня

Любимото трио финалисти от кулинарното шоу MasterChef по bTV Симеон, Стефан и Аврам ще бъдат специални гости на престижното кулинарно състезание Bocuse d‘Or в четвъртък. Те ще подкрепят претендентите за титлата Бокюз д’Ор България и ще почерпят гостите на събитието със специалитети от азиатската кухня.

Първият MasterChef на България и неговите колеги ще вземат участие в националната квалификация на най-престижното кулинарно състезание в света, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи, начело с шеф Андре Токев, и със спонсорството на МETRO. Събитието ще се проведе на 11 и 12 ноември в Интер Експо Център София. Победителят сред родните претенденти ще участва на Европейската селекция в Будапеща през май 2016 г., а ако докаже професионализъм на световно ниво и кулинарните му шедьоври впечатлят журито, ще получи достъп до финала през 2017 г. в Лион, Франция.

Бокюз д'Ор (Bocuse d‘Or)  е едно от най-мащабните и популярни кулинарни състезания в света. Известните като кулинарните Оскари,  финалите по традиция се провеждат в Лион (Франция) в рамките на Международния салон за ресторантьорство, хотелиерство и обществено хранене – SIRHA. Днес като част от Бокюз д'Ор се провеждат приблизително 60 национални и континентални издания на конкурса в рамките на 2-годишен период. Всички те водят до кулминацията на Златния Бокюз – финалите в Лион.