.

 

Гладиаторите на MasterChef влизат в професионална хотелска кухня, за да готвят за актьорите от „Столичани в повече” и „Скъпи наследници” - във вторник от 21:00 часа по bTV

Във вторник от 21:00 часа най-добрите хоби-готвачи на България ще излязат от кухнята на MasterChef по bTV и ще се впуснат в бясна надпревара с постоянно звънящия телефон в професионална среда. Любо Нейков, Ненчо Илчев, Руслан Мъйнов, Христо Гърбов и Петьо Петков – Шайбата от „Столичани в повече”, както и Рая Пеева и Димитър Баненкин от „Скъпи наследници” ще поръчват, като не скриват особеностите в предпочитанията си, а гладиаторите ще трябва да задоволят всяко тяхно изискване.  Любимите български актьори ще искат поръчките си на мига, а взривоопасната атмосфера ще доведе до емоционални сривове и  ценни уроци.

 

Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предизвикат най-добрите хоби-готвачи на България да се впуснат в най-трудната отборна битка в MasterChef. Техните кулинарни умения и способност да работят под напрежение ще бъдат подложени на изпитание в професионалната кухня на луксозен хотел. Разделени в два отбора по 6 души, гладиаторите ще отговарят за кухнята на хотела последоваателно за период от 90 минути. Те ще трябва да приготвят и сервират поръчките на всички гости, за което ще трябва да определят и по двама сервитьори от отбор. За да стане задачата им още по-сложна, един от тримата експерти от журито ще наблюдава как се справят с подготовката на room service, а другите двама ще влязат в ролята на клиенти и също ще правят поръчки.  Максималното време за издаване на перфектното ястие ще бъде само 30 минути.

 

Залагайки на добро познаване на качествата на хоби-готвачите и правилно разпределение на ролите, единият капитан ще предпочете стратегията да има „3 десни ръце” и отлични заготовки. Поръчките ще завалят една през друга, а гостите ще очакват перфектен вкус и обслужване. Актьорите от сериала „Столичани в повече” Любо Нейков и Ненчо Илчев са решили да опитат различни варианти на бургери, Петьо Петков – Шайбата от „Комиците и приятели” ще хапне витаминозна салата и пене Арабиата, а красивата актриса от „Скъпи наследници” Рая Пеева ще добави и цедено кисело мляко с орехов крокант. Въпреки стреса и първоначалната деорганизация, гладиаторите на MasterChef  ще превърнат адреналина в гориво и ще дадат всичко от себе си, за да не разочароват гостите. Сервитьорите ще се постараят да представят ястията с най-голямо внимание, въпреки палитрата от емоции при неочакваната среща с любими лица от малкия екран.

Другият отбор, който ще замени кухнята на MasterChef с реалната обстановка в столичен хотел, ще пристъпи прага й с вълнение, но и страх от огромната отговорност. Капитанът ще стартира

 

90-те минути на отбора с хаотично разпределение на ресурсите и липса на увереност в собствения си авторитет. Сервитьор ще се опита да изземе лидерската роля, а натрупващите се поръчки и изтичащото време сериозно ще разклатят нервите на екипа. Те ще трябва да приготвят 10 различни буритота за актьорите от „Столичани в повече” Руслан Мъйнов и Христо Гърбов, салата „Цезар” и два десерта с маскарпоне за Шайбата и салата, паста с песто и десерт за Димитър Баненкин, когото зрителите познават от „Скъпи наследници” по bTV.  Chef Токев ще бъде до гладияторите, за да им дава съвети и да контролира навременното сервиране на храната. Кой отбор ще се доближи повече до нивото, което се очаква от професионалналистите,  зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

 

Екипът, към когото специалните гости имат повече забележки, ще се впусне в серия оспорвани двубои, след които един ще се сбогува с мечтата за титлата MasterChef, 100 000 лева и курс в академия Le Cordon Bleu в Лондон. Строгото и справедливо жури ще даде шанс на капитана да избере своя опонент, както и ястието, с което ще се състезават. Съревнованието в три етапа ще предизвика кулинарите с конкретни ястия  - кюфтета, френски вулован с пиле, сметана и трюфел и ябълково бение с ванилов сос, като победителят във всеки етап се спасява от напускане, а губещият избира следващия си опонент.  Един гладиатор ще обещае, че никога повече няма да е слаб, друг ще се радва, че е подценен, а трети ще втрещи Андре Токев с недопустим пропуск. Журито ще даде основни съвети – кюфтетата трябва да имат хрупкава коричка и да бъдат сочни отвътре, френският вулован изисква правилно планиране за печене на тестото и приготвяне на плънката, а десертът с панирани ябълки  - точна преценка на тестената смес и пърженето. Чий стратегии ще се осъществят, кой ще изпъкне и кой ще бъде изпратен от Андре, Петър и Лео с вяра за скорошни срещи, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.