.

 

Гордост, разходки до ада и ястия за рекламодатели в MasterChef

Гледайте тази вечер - 14 май, от 21:30ч. в MasterChef

Тази вечер - 14 май, от 21:30 часа хоби готвачите ще избират "на сляпо" в новото отборно предизвикателство на MasterChef по bTV. Журито ще постави още по-сложна и странна задача пред тях – те ще трябва да създадат двустепенно меню от предястие и основно за претенциозни рекламисти. Свикнали да се хранят в най-добрите ресторанти, "клиентите" ще вдигнат високо летвата пред двата екипа, но на готварския плот има още една изненада. Шеф Виктор Ангелов ще направи светкавична демонстрация на транжиране на пиле, за да предложи на състезателите избора от четири компонента, скрити в заключени кутии, с които те трябва да създадат истинска кулинарна симфония.

В "тото" ситуация капитаните ще трябва да направят перфектната стратегия не само за избора между бутчета, крила, бон филе и гърди, но и на останалите продукти, с които ще творят. В хода на 60-те минути, с които разполагат, готвачите ще установят, че правят почти еднакви ястия – блини, кубински пръжки и пълнено пилешко със сирена срещу блини с мариновано пиле на скара. Уверени ли са в своя "тъп" план, какво ще променят в движение, ще успеят ли да коригират пропуските си навреме и готови ли са да "бръкнат в огъня", за да удовлетворят експертите в продажбите, зрителите на bTV ще видят тази вечер от 21:30 часа в MasterChef.

Елиминациите ще срещнат застрашените от напускане на състезанието с интелигентен противник, който може да ги спаси, но и обрече – пълнени бейби калмари с полента и щрудел от гъби и праз. Липсата на опит с продуктите за морския шедьовър, технологичната сложност и множеството компоненти на ястието ще доведат до откровено преписване, плотове като след бомбандировка, изгаряния и в крайна сметка до напускането на двама от претендентите за титлата и 100 000 лева. Кои ще бъдат те и какво се случва, когато един професионален готвач "не е на кеф", ще стане ясно тази вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.