.

 

„Господарката на хаоса“ в MasterChef Неда Соколовска напусна шоуто на крачка от полуфинала

Ястие на Chef Токев препъна режисьорката на крачка от големия финал. Шестимата полуфиналисти влизат в тежка надпревара тази неделя от 20.00 часа

В неделя вечер станаха ясни полуфиналистите в шестия сезон на кулинарното предаване за хоби-готвачи у нас – MasterChef. На крачка от финалния етап отпадна режисьорката Неда Соколовска, която не успя да се справи с пресъздаването по описание на рецептата на Chef Токев за баничка с козе сирене и гарнитура кавърма в цвят от тиквичка. 

Неделната вечер в MasterChef бе изпълнен с редица предизвикателства и неуспехи за Неда. Тъй като се справи най-добре на стрес теста от миналата седмица, тя бе избрана за капитан на единия екип в отборната битка. Неин опонент бе Виолина, която си извоюва имунитет след като се справи успешно на последния master клас, воден от Chef Михалчев. Освен двете дами в битката участие взеха Краси и Ивайло, спасен от Неда, Митко, Файчето и победителите от предишните сезони Симеон Червенков, Севда Димитрова, Божана Кацарова и Станислав Райчев. Задачата на двата отбора бе да изготвят тристепенно меню за 11 гости, всички те професионални готвачи. Със 7 на 4 спечели отборът на сините, предвождан от Виолина, което бе първият крах за Неда в неделя вечер.

Режисьорката, заедно с Файчето, Ивайло и Елени отидоха на елиминация. Първият етап в него бе тест за вкусовите им рецептори. Те трябваше да разпознаят най-много съставки в ястието пред тях, което бе трудно за Неда, която бе със запушен нос. Победител стана Файчето с 16 разпознати компонента в ихтиманската курбан чорба.

Вторият етап в тежката елиминация изправи един срещу друг Митко, Елени и Неда. Те трябваше да приготвят вегетарианско ястие от три отделни компонента – баничка с козе сирене, гарнитура кавърма в цвят от тиквичка и пяна от кисело мляко със спанак. Ястието бе по рецепта на Токев, но хоби-готвачите трябваше да го пресъздадат без да видят рецептата и ястието, както и без да го опитат. Възстановка на задачата за тях направи известният сомелиер и хотелиер Яна Петкова. Най-добре с ястието се справи Митко, а най-далеч като вкус и оформление се оказа Неда.

„Неда, ти беше господарката на хаоса в тази кухня. Една артистична стихия, изтъкана от стрес и талант. И винаги беше на ръба между изключителното представяне и впечатляващия провал. Ти си събитие в MasterChef. За съжаление, обаче, трябва да се разделим.“– с тези думи Chef Роу изпрати режисьорката.

„Неда, остани си толкова пъстра и лъчезарна, защото ние Близнаците сме способни на всичко. От тук нататък ти пожелавам да избухваш още повече и още повече“, каза за довиждане Chef Михалчев.

„Спомням си една от първите си срещи с журито. Chef Роу каза, че битката е със самите нас и за мен това е най-голямото нещо, което научих в MastеrChef. Единственият ти враг е вътрешният ти страх и неувереността. Когато го преодолееш, когато стигнеш до ръба на възможностите си и не те е страх да прескочиш оттатък, тогава се случват чудесата.“ сподели Неда при напускане на шоуто.

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“, в която гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Там те споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите са застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.