.

 

Хоби готвачи си партнират с интелигентни роботи в третия сезон на MasterChef – от 27 февруари от 21:00 часа по bTV

Бъдещето влиза в кухнята на MasterChef по bTV с хай-тек предизвикателство за хоби готвачите, осмелили се да надминат себе си и да преминат отвъд границите на възможното. В унисон с последните световни тенденции в развитието на кулинарията, те ще управляват интелигентни роботи, за приготвят ultra premium ястие, което да впечатли гурме експертите Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев.  

Член от глобалното семейство на шоуто с над 250 милиона фена по света е участвал в създаването на прототипа на първата роботизирана кухня Moley, приложима дори и за домашни условия. Победителят във MasterChef по BBC Тим Андерсън работи с екип от специалисти по роботика, конструктори, продуктови дизайнери и професорът от Станфордския университет Марк Къткоски, за да запише уменията си в кухнята и да ги предостави за разработка на чифт роботизирани ръце. В рамките на 12 месеца те създават „ръцете” с множество стави, многобройни възможности за движения с различен ъгъл, тактилни сензори и сложни системи за управление, които пресъздават изцяло функциите на човешките крайници със същата скорост, чувствителност и прецизност. Прототипът е създаден през 2014 година, в края на 2016 година стартира кампанията за crowdfunding, а прогнозите са роботът да излезе на пазара през 2018 г.

Хоби готвачите на българската гладиаторска арена на MasterChef също ще трябва да демонстрират комплексни умения, да съчетаят въображението и възможностите на няколко индустрии, за да се приближат до мечтаната титла и голямата награда от 100 000 лева. А какви шедьоври ще поднесат на Виктор, Петър и Андре, зрителите на bTV ще видят в третия, отвъд границите на възможното, сезон на MasterChef България – от 27 февруари в 21:00 часа.