.

 

Хоби готвачи влизат в неравен сблъсък с риба – еволюционен феномен в третия сезон на MasterChef - от 27 февруари от 21:00 ч. по bTV

В третия, отвъд границите на възможното, сезон на MasterChef, хоби готвачите ще се изправят пред гладиаторско предизвикателство, което ще провери качествата им да се сблъскат с еволюционен феномен. Зрителите на bTV ще станат свидетели на улавянето и приготвянето на огромни естери – риби, които се смятат за жива вкаменелост, защото са оцелели почти непроменени повече от 240 милиона години. Развитието на тази риба датира от Триаския период в началото на Мезозойската ера. 

Участниците в третото издание на любимото кулинарно шоу на България MasterChef ще впрегнат сили, за да се справят с улова на гигантските риби, достигащи тегло над 500 кг., дължина от 3 метра и продължителност на живота повече от 100 години. Претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще трябва да надминат себе си като покажат техники и прецизност, достойни за приготвянето на най-рядката и скъпа риба в света. Есетрата е под опеката на английската кралица, считана за нейно лично притежание около бреговете на Великобритания, тъй като се счита за кралско животно, а ловът и продажбата й е забранен. А едно от най-важните правила на строгото и справедливо жури в лицето на Виктор Ангелов, Петър Михалчев и Андре Токев е уважение към продуктите и оптималното им използване. 

Есетрата дава и един от най-ценените деликатеси, а именно черният хайвер, който се смята за най-изискан и хранителен от рибните гурме предложения. Символът на лукса, достигащ цена от 4000 лева за килограм, ще провери прецизността и амбицията на кулинарните гладиатори. А как ще се справят те с рибата, която може да се движи и без глава, зрителите на bTV ще видят в третия сезон на MasterChef – от 27 февруари в 21:00 часа.