.

 

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в осми сезон на MasterChef - този петък и събота от 20:00 ч. по bTV

Chef Алекс Цеков предлага съвременен прочит на традиционна българска рецепта. От победителя в предишния сезон на предаването – Мария Жекова, зависи кой ще отпадне от надпреварата

В петък вечер в кухнята на MasterChef ще влязат подкрепления. Близките на хоби-готвачите ще им помогнат в надпреварата за място в последния за сезона мастър-клас. Легендата на софийската кулинарна сцена - Chef Алекс Цеков, с нетърпение ще очаква участниците, за да им покаже десертна баница със сладолед от боза, но и да ги научи да готвят с любов, спокойствие и положителна енергия. Преди да връчи значката за имунитет на първия сигурен полуфиналист, chef Цеков ще прегърне своите ученици.

Неочаквана ситуация по време на стрес-теста ще провокира творческата мисъл на кулинарите – токът в кухнята ще изгасне и на хоби-готвачите ще им се наложи да готвят в полеви условия. Този, който не се справи с ограниченията, ще бъде „награден“ с черната престилка и изпратен на директна елиминация.

В събота тестът за креативност ще роди „най-доброто основно ястие за сезона“ според chef Кустев, а по време на отборната битка емоциите на двама от участниците ще се възпламенят и те ще влязат в остър словесен сблъсък. „Много ми падна в очите като играч“, ще заяви едната от страните в конфликта.

Чаровната Мария Жекова ще влезе в ролята на жури по време на елиминацията, тъй като кулинарите ще трябва да приготвят десерта, с който тя спечели миналия сезон на MasterChef. В торнадото от емоции ще оцелеят само най-решителните, а един от хоби-готвачите ще получи първото си предложение за работа в сферата на кулинарията.

 

Не пропускайте „MasterChef този петък и събота от 20:00 ч. по bTV.