.

 

Инфарктна отборна битка и тежки елиминации тази седмица в "MasterChef"

Взискателното жури на "България търси талант" влиза в ресторанта на кулинарното шоу

Напрегната работа в тандем, инфарктна отборна битка и виртуозен master клас предстоят в „MasterChef“ по bTV. Най-добрите хоби-готвачи ще представят своите ястия не само пред Chef Петър Михалчев, Chef Андре Токев и Chef Силвена Роу, но и пред взискателното жури на „България търси талант“. Решени да тестват границите на уменията си, участниците в състезанието ще тръгнат на кулинарна обиколка от Балканите и ще стигнат до Швеция.

Във вторник под капака на митичната кутия на „MasterChef“ претендентите за титлата и за приза от 100 000 лева ще открият продукт, който мнозина наричат ядка, но всъщност е ярък представител на семейство Бобови. В кухнята на най-гледаното кулинарно шоу фъстъкът ще трябва да се превърне в звезда, а не да остане в поддържащата роля.

Разделени по двойки, хоби-готвачите ще приготвят общо ястие. Още в първите минути някои от тях ще заработят в синхрон, а други ще демонстрират недоволство от авторитарните си кулинарни партньори. Само един тандем ще се справи перфектно със задачата като приложи палитра от техники. Chef Роу ще похвали смелостта и полета на въображението на авторите, и ще им връчи значки за имунитет.

Гост в първия за сезона master клас ще бъде изключително колоритния Chef Златко Йованович, работил на много места в Европа, а сред верните му фенове са музикантите от Sypress Hill. Той ще разкрие тайните на сръбската кухня и на ястията с месо, и ще насърчи участниците да повторят неговите изпитани рецепти. Някои от тях ще подценят инструкциите му и ще преживеят объркване, преминаващо в паника и в лек инцидент.

Задачата в последвалия стрес тест - приготвяне на станалия известен като „кошмара на участниците“ в последните няколко сезона на шоуто крем карамел ще се окаже фатален за поредния участник. Вместо да се бори докрай със задачата, една дама ще вдигне безпомощно ръце  и ще отпадне от шоуто.

В сряда, разделени в два конкурентни отбора, хоби-готвачите ще приготвят тристепенно меню за популярни и взискателни гости - журито на „България търси талант“. При дегустацията хип-хоп звездата Христо Петров - Хазарта ще демонстрира рафиниран вкус, а актрисата Катерина Евро ще сканира чиниите с критичното око на опитен кулинар. 

В оспорвана битка за място в шоуто претендентите за титлата ще трябва да приготвят легендарен шведски десерт. Онзи, който се справи най-добре, ще получи ваучер за пазаруване от IKEA на стойност 500 лева, съдове за готвене и безжична колонка, която да създава настроение в собствената му кухня. Един от хоби-готвачите ще се отличи пред останалите и ще грабне специалната награда. Друг обаче ще направи базови грешки, недопустими за „MasterChef“ и ще си тръгне завинаги от състезанието. След елиминацията напред ще продължат 16 кулинарни таланти.