.

 

Ивайло Спасов пред N-JOY: Аз съм свободомислещ човек, който се опитва да мачка граници и клишета

Ивайло Спасов от MasterChef гостува в рубриката #MasterЗона на радио N-JOY, за да сподели каква е връзката между рекламата и кулинарията. Като копирайтър, той има самочувствието, че представя  много добре вербално ястията си пред Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвевна Роу. Признава, че все още му липсват някои от естетическите детайли в чинията и със сигурност ще работи, за да подобри този аспект.

Ивайло заяви пред Нейа Димитрова, че е дошъл за победа. Той е убеден, че всеки в кухнята на MasterChef играе за титлата и ако каже, че участва в състезанието само за забавление, ще излъже. Допълни, че доколкото е имал възможност да опознае конкурентите си, смята, че всички са "мега амбицирани" да станат новия MasterChef на България. Себе си определи като "свободомислещ човек, който се опитва да мачка граници и клишета, защото мрази тесногръдието във всичките му форми".
Ивайло сподели, че най-много обича да готви азиатска кухня - китайска, корейска, виетнамка, дори опитва и японската. Почитател е и на ориенталските вкусове. С тях се опитва "да уцели" предпочитанията на Chef Михалчев и Chef Роу, да впечатли Chef Токев, но признава, че при него е много трудно.

За слоган на едно от най-основните български ястия - мусаката, Ивайло предложи: "Толкова хубава, че и баба ви ще плаче от радост!"

Целия разговор можете да видите тук.