.

 

Избират Топ 10 хоби-готвачи в „MasterChef“ по bTV

Chef Михалчев демонстрира познанията си по японски език. В най-изящния мастър клас досега участниците ще шлифоват уменията си в азиатската кухня с Chef Фурутани

 Прецизна селекция на кулинарни таланти предстои в „MasterChef“ по bTV. След избора на журито, само десет хоби-готвачи ще продължат напред към титлата и приза от 100 000 лева. 

Преди да обявят кои участници ще влязат в Топ 10, Chef Петър Михалчев, Chef Андре Токев и Chef Силвена Роу ще проверят остротата на вкусовите им рецептори и уменията им да импровизират с редки продукти. Двама състезатели няма да отговорят на високите критерии и ще отпаднат в ключовата фаза на най-доброто кулинарно шоу. 

Във вторник в кутиите си хоби-готвачите ще открият 13 различни съставки с общ цвят. С една от  тях - бляскава, крехка и деликатна, мнозина ще работят за първи път. Най-увереният участник ще създаде презентация, достойна за изискан ресторант. „В тази чиния виждам Слънчевата система. Продуктите вървят в една линия - нежно, меко, без да се бият“, ще възкликне удивен Chef Михалчев. Авторът на кулинарния шедьовър ще получи не само значка за имунитет, но и първото сигурно място в Топ 10.

По време на стрес теста Chef Роу ще помоли участниците да изберат продукт от "колело на късмета" и да го превърнат в основен герой в ястието си. В тази задача мнозина ще покажат въображение и страст в готвенето, но един ще изненада неприятно журито и ще отпадне от „MasterChef“.  

Битката за място в Топ 10 ще продължи по двойки и ще премине в екстремен тест, в който претендентите за титлата ще трябва да разпознаят вкуса на традиционни и екзотични продукти със затворени очи. Във финалния етап от елиминацията от тях ще се очаква да сготвят ястие с богат аромат и пищна текстура от красива европейска държава. Ключ към автентичния вкус ще се окаже скъпа подправка, но не всички ще се сетят да я използват. След това изпитание още един участник ще си тръгне, а в шоуто ще останат десетимата най-добри хоби-готвачи. „Най-интересното и най-трудното предстои“, ще ги предупреди с усмивка Chef Роу. 

В най-изящния мастър клас досега двама състезатели ще имат честта да се учат от виртуозния Chef Фурутани, официален готвач в резиденцията на японския посланик в Република България, шлифовал уменията си в световноизвестен азиатски ресторант. Перфектната му техника, майсторска композиция и феноменална концентрация ще предизвикат вълна от възхищение и ще докажат, че готвенето е едновременно танц, изкуство, поезия и алхимия.  

За седма поредна година радио N-JOY посреща всички фенове на добрия вкус в обедната си рубрика „MasterЗона“. Всеки делничен ден от 12:30 ч. слънчевата водеща Нейа води слушателите на кулинарни пътешествия, представяйки им апетитни рецепти и интересни срещи с майстор готвачи. В рамките на обедния ефир феновете на радиото ще могат да чуят новини от актуалния сезон на MasterChef България и ще се вдъхновят със свежи идеи и рецепти за вкусотии, които да приготвят у дома.