.

 

Известни двойки ще оценяват MasterChef, а сладкиш ще лиши гладиатор от бойния му дух

Гледайте тази вечер - 23 април, от 21:30ч. по bTV

Тази вечер - 23 април, от 21:30 часа участниците в MasterChef по bTV ще се впуснат в първото за сезона VIP отборно предизвикателство. Добрият тон в кухнята ще бъде нарушен, всички страни ще понесат тежки поражения, а кълбото от грешки ще засрами дори Андре, Виктор и Петър. Въпреки изискването за изрядност до детайл и респект към звездните двойки гости, които ще оценяват ястията, тристепенната вечеря ще предизвика ожесточена война и някой ще загуби почва под краката си.    

Специалните гости в ресторанта на MasterChef ще бъдат Иван Тишев и Надя, Мариана Векилска и Симеон Колев, Биляна Гавазова и Тодор Христов, Преслава Пейчева и Ясен Велчев, Башар и Карла Рахал. Сред тях има един веган, с когото трябва да бъдат съобразени ястията. В разпределението на екипите ще има изненада – актьорът Башар Рахал ще определи състава на отборите според собственото си усещане за драматизъм и екшън. Кое ще оценят по-високо естетите и лидери на обществено мнение – екзотиката на азиатската кухня, съчетана с пъдпъдъци и поширани круши, или свежа салата с фурми, сьомга и крем брюле, зрителите на bTV ще видят тази вечер от 21:30 часа в MasterChef.

Цял отбор плюс един участник ще облече черните престилки на MasterChef, за да защити мястото си в шоуто. Този път елиминацията ще се проведе в два кръга – всички ще се опитат да познаят максимален брой от подбрани 30 продукта, а тримата с най-нисък резултат ще трябва да пресъздадат избрано от журито ястие. На пръв поглед обикновени и добре познати плодове и зеленчуци ще изиграят лоша шега на уверените готвачи. Едни ще заложат на стратегията да започнат от най-лесните, за да си гарантират спасение, но други ще предпочетат да внесат страх и респект с екзотичните за нашите ширини вкусове. Кои ще изпробват уменията си в приготвянето на перфектния плодов тарт, ще се чувстват ли комфортно в територията на сладкарството, какви гафове ще допуснат и кой ще си тръгне от професионалната кухня - тази вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV.