.

 

Карантия в гурме чиния и морски дарове предизвикват готвачите в MasterChef

Гледайте на 7 април от 21:30ч. по bTV

Утре вечер - 7 април, от 21:30 часа по bTV състезателите в MasterChef ще се сблъскат с ново, неприятно предизвикателство в кутията на MasterChef. Преминали през тежки битки, те са още по-мотивирани да докажат уменията си и дори "рамщайнът", който ги очаква под капака, няма да ги спре. Предизвикателството този път е да превърнат любимите карантии на чревоугодниците в истинско гурме.

Основните съставки са агнешка главичка, черва, черен дроб, телешки мозък, момици. Техниката при тяхното приготвяне и комбинирането на максимален брой от тях ще даде възможност на готвачите да достигнат нови кулинарни висини. Какви изненади очакват Андре, Виктор и Петър в чиниите на състезателите, кой състезател ще демонстрира респект към продуктите и ще ги оформи в ястие, с което би се гордял всеки първокласен ресторант – утре вечер от 21:30 часа по bTV.

Темата на теста за креативност в MasterChef утре вечер ще бъде морски и речни съкровища. 13 вида риби, ракообразни и мекотели ще предложат интересен избор на победителя от предизвикателството "кутията на MasterChef". Екзотични продукти, като миди Сен Жак и Дяволски нокът, кралски скариди, лангустини, халибут, лаврак, калмари и много други ще бъдат определени индивидуално за всеки от претендентите за титлата. Разбира се, стратегията и конкуренцията ще усложнят задачата максимално, предупреждението на журито да не се похабяват продукти и първия сблъсък с претенциозни съставки ще се комбинират в истински екшън пред печките.

В MasterChef ще настане истинска сеч – позорни презентации, лоши вкусове, недобре почистени дарове и една добре осъществена стратегия. Дали някой ще успее да се издигне по вълната, кои трима ще потънат към предстоящите елиминации и има ли българинът култура за консумацията на риба – утре, 7 април, от 21:30 по bTV.