.

 

Кастингите на MasterChef приключват със златната престилка на Chef Андре Токев

В понеделник от 21 часа по bTV

В последния ден от кастингите на MasterChef – в понеделник от 21:00 часа, зрителите на bTV ще видят финалната порция кандидати за място в най-голямата кухня на България. Заклети фенове на кулинарното предаване, проследили всяко предизвикателство в предишните 5 сезона, ще се състезават с амбициозни хоби-готвачи, приготвили „тоалетите си за месеци наред“, защото „не са дошли за малко“. В борба за последната златна престилка - тази на Chef Андре Токев, ще се конкурират риба, агнешко и дивечово месо с шоколадови и здравословни десерти, екзотични вкусове от далечни страни и родни класики, без които „българинът не сяда на маса“.

Зрителите на bTV ще видят основни грешки, които добрият кулинар никога не бива да допуска, ще получат ценни съвети от професионалното жури за създаването на едно изискано ястие и ще разберат кой български продукт е изключително полезен заради съдържащите се в него биологично активни вещества. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще се срещнат с категорични таланти, които ще развълнуват сетивата им. Дамата в журито ще намери личност, която смята за пример за българите, самураят ще открие неочаквани интерпретации на любимите си рецепти, а енциклопедистът ще даде най-големия си комплимент на човек, съчетаващ знанията с авангардни решения.

Кой ще получи отличието на златната престилка от Chef Токев, чий живот ще се промени „радикално“ с прекрачването на прага на MasterChef и кой ще се доближи с крачка по-близо до сбъдване на мечтата си за титлата и голямата награда от 100 000 лева – в понеделник от 21:00 ч. по bTV.

Всяка сряда, четвъртък и петък ексклузивно он-лайн съдържание ще представя на „ненаситните“ фенове на MasterChef ексклузивни коментари от състезателите и неизлъчени забавни моменти зад кулисите на шоуто. На сайта masterchef.btv.bg потребителите ще гледат и авторски видео рецепти с всяка стъпка от изпълнението им. Вижте как Куин Чан и Линда Петкова приготвиха ястията, достойни за златна престилка.

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“ ще гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Те ще споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите ще бъдат застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.