.

 

Край на приятелствата в MasterChef този петък и събота от 20:00 ч. по bTV

Шеф Елена Петрелийска води мастърклас, а негово превъзходителство д-р Роб Диксън оценява хоби-готвачите

Този петък и събота от 20:00 ч. MasterChef по bTV ще изправи хоби-готвачите пред нови предизвикателства, които да тестват техните кулинарни умения и отборна игра.

В петък вечер интересно предизвикателство за имунитет ще представи на кулинарите необятния свят на веган кухнята, а chef Кустев ще признае, че ястието – победител направо ги е „подчинило“. По време на специален мастър-клас, воден от финалиста в първи сезон на MasterChef - chef Елена Петрелийска, участниците ще видят как се приготвя перфектният тартар от моркови, а един от тях ще се сдобие с мастър-престилка. Изненадващ стрес-тест пък ще докаже, че няма ястие, което да е толкова лесно, че да се направи със затворени очи, и ще доведе до напускането на още един участник.

Съботният епизод ще започне с тест за креативност, в който хоби-готвачите трябва да приготвят необичайни десерти без да оставят абсолютно никакъв боклук след себе си, ако искат да спечелят значка за имунитет. Тези играчи, които са си гарантирали място в предаването, отново ще поведат двата отбора в отборната битка, която този път ще бъде на шотландска тематика.   

Специален гост в ресторанта на MasterChef ще бъде негово превъзходителство британския посланик д-р Роб Диксън, а повод за специалната вечеря ще се окаже националният празник на Шотландия – Св. Андрей. Различни правила в битката ще изпратят няколко готвачи на директна елиминация, а гостите ще трябва да определят кой отбор е представил по-добре шотландската кухня.

Инфарктната елиминация ще вкара истинско напрежение в кухнята на MasterChef и ще се окаже край не само на участието на един от хоби-готвачите, но и на приятелството между други двама.

Гледайте „MasterChef този петък и събота от 20:00 ч. по bTV.