.

 

Кулинари от цял свят ще помагат на хоби-готвачите в MasterChef - този петък от 20:00 ч. по bTV

Кренвирши ще определят кой заслужава мастър-клас, воден от Явор Сарафов. В събота от 22:00 ч. бременни жени ще гостуват в ресторанта, а един участник ще напусне кухнята завинаги

Този петък от 20:00 ч. и събота от 22:00 ч. по bTV хоби-готвачите в MasterChef ще се изправят пред кулинарна драма.  

В петък вечер поредният изненадващ продукт ще направи дебют в кухнята на MasterChef. Готвачите ще се изправят един срещу друг в борба за най-апетитна рецепта с… кренвирши. Победителят от това предизвикателство ще се яви на специален мастър-клас, воден от самия Явор Сарафов. Шефът на шефовете ще обясни колко е важно разхищението на продукти да се сведе до минимум и ще покаже как от един обикновен телешки кокал могат да се направят три чудесни ястия - суфле с костен мозък, печен костен мозък и бульон.

Стрес-тестът тази седмица ще бъде интернационален, защото в ролята на помощници на хоби-готвачите ще влязат кулинари от Япония, Индия, Бразилия, Франция, Италия, Португалия и Гърция. Отборите ще трябва да измислят как да общуват с тях, за да произведат най-доброто ястие от съответната национална кухня, а уловката ще бъде пълна забрана на английския език. Директна елиминация очаква участника, който се справи най-зле, а това на свой ред ще доведе до яд и сълзи в кухнята.

В събота мистериозна съставка ще обърка плановете на готвачите в теста за креативност, а 11 бременни жени ще оценяват десерти по време на отборната битка. „Да готвя за тези жени наистина е чест“, ще сподели един от хоби-готвачите. Елиминационният сблъсък пък ще се окаже истинска италианска трагедия в три кръга и участник, оцелял в цели 6 елиминации, ще напусне предаването завинаги.

 

Не пропускайте „MasterChef този петък от 20:00 ч. и събота от 22:00 ч. по bTV.