.

 

Кулинарят на държавните глави сhef Георги Иванов показва как се готвят пъдпъдъци в  MasterChef  – утре вечер от 21:30 часа по bTV

На 26 април, от 21:30 часа кулинарни уроци в MasterChef по bTV ще даде единственият българин, притежаващ лиценз да приготвя ястия за държавни глави и делегации – сhef Георги Иванов. Притежателят на диплома от Френския кулинарен институт в Ню Йорк, готвил за едни от най-популярните световни знаменитости, ще покаже техниките в изискана рецепта, която ще направи битката на двамата претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лв. неравностойна. В MasterClass двама играчи ще се надпреварват в приготвянето на пъдпъдък с фарс от гъши дроб и трюфели.

Под ръководството на сhef Иванов двамата участници в любимото кулинарно шоу ще обезкостяват пъдпъдъци, ще ги пълнят с фарс от манатарки и печурки със сос от трюфел, ще приготвят апетитни моркови, бели аспержи и чипс от червено цвекло и магданоз. Прецизни техники за обработка, горещи пламъци и битка между теория и практика ще нажежат обстановката в най-голямата кухня в България. Самоувереността, организацията и подкрепата от колегите на балкона ще дадат предимство на единия, но и ще амбицират другия хоби-готвач. Един малък детайл, обаче, ще намали шанса за победа и получаване на имунитет и на двамата. Кой ще спечели стратегическото преимущество на значката и ще впечатли кулинарния експерт и строгото жури, ще стане ясно в понеделник от 21:30 часа в MasterChef по bTV.

Стрес тестът в MasterChef ще изпрати трима хоби-готвачи на позорната арена и ще изпита доверието между участниците. Късметът ще има ключова роля при определянето на индивидуалните задачи, а Виктор, Петър и Андре отново са подготвили изненада. Всеки от тримата ще трябва да поднесе чиния в определен цвят – зелено, жълто или червено, и то без да докосва нито един продукт. Те ще влязат в ролята на Chef готвачи като дават наставления и указания на свой помощник и ще доверят съдбите си изцяло в неговите ръце – да ги съботира или да ги спаси от елиминация. Конкуренция, приятелство и подлост ще определят хода на цветната битка. Кой отбор ще постигне перфектния синхрон и кой ще поднесе най-лошата чиния, зрителите на bTV ще разберат утре вечер от 21:30 часа в MasterChef.