.

 

Кулинарните гладиатори Георги Ангелов и Антон Бахчеванов от втория и третия сезон на MasterChef България се изправят в кулинарен двубой с вегетарианско гурме – тази сряда след 9:30 ч. в „Преди обед“ по bTV

Тази сряда след 9:30 часа зрителите на „Преди обед” по bTV ще станат свидетели на кулинарния двубой между двама от най-добрите кулинари във втория и третия сезон на MasterChef България – Георги Ангелов и Антон Бахчеванов. Двамата специалисти в ИТ сферата отново ще докажат, че любовта към добрия вкус е в кръвта им. С бюджет от 10 лева те ще трябва да приготвят гурме вегетарианско ястие за двама. За разлика от конкурентните битки на арената на кулинарното шоу на България, двамата гладиатори ще демонстрират дух на партньорство в името на отличната храна.

 

Георги ще предложи на зрителите на „Преди обед“ по bTV лека и апетитна рецепта за пълнени тиквички с булгур. Въоръжен с пълен набор лични кулинарни инструменти според законите на MasterChef школата, той категорично ще се придържа към реда и подредбата в кухнята. Ще стартира ястието си като нареже на ситно лук, моркови и целина, издълбае разполовени по дължина тиквички и ги овкуси с чубица, розмарин и зехтин. За да изглежда чинията добре, Георги ще подготви и втори вариянт като издълбае цилиндърче от зеленчука. Сосът за рецептата ще приготви от високомаслено кисело мляко, пушен червен пипер, сол, чесън и лимонов сок. За да се освободят всички аромати, сместта ще престои за кратко в хладилника, а през това време той ще запържи болгур с накълцаната вътрешност на тиквичката, лука, целината, морковите, малко доматено пюре, лимонова кора и свежи подправки. Към сместта ще добави абсолютно задължителния за всеки добър кулинар домашин пилешки бульон, а когато е почти готова, ще напълни тиквичките, ще ги покрие с ленти кашкавал и ще запече във фурната. Чинията ще подреди с основа от млечния сос, щрих песто, изпечения зеленчук, който ще освежи с лимонова кора, клонка мащерка и черен пипер.

 

Антон ще изненада зрителите на bTV и ще измени на прякора си от MasterChef 3 „Пипера“, който си спечели като почти не подпали рецепторите на журито със супер лютата чушка Carolina Reaper.  Първата стъпка от приготвянето на лесното, оригинално и полезно ястие, което ще предложи, е овкусяването на сместта за пържени филийки с риган, босилек и чесън. Козе сирене, кашкавал и топено сирене ще се превърнат в протеинова плънка за хлебни ролца. Убеден, че ако не пържоли, вегетарианците трябва да консумиран протеини поне под формата на млечни продукти, той ще добави в купата и едно яйце за спойка. Пресните спанак, чесън, лук, магданоз, риган и чери доматчета ще придадат цвят, свежест, вкус и витаминозност на ястието, а печена чушка ще допълни ароматите в плънката. Тони ще отреже коричките от филийки хляб, ще ги изтъни с помощта на точилка и ще ги превърне в апетитни ролца.

 

За да уползотвори продуктите максимално, Тони ще запази останалите корички за крутони. Последната стъпка ще бъде овалването на хлебните деликатеси в ароматизираната яйчена смес и запържването им в нагорещено масло. Финален щрих, той ще придаде с пудра от червен пипер и кимьон.

 

Вдигайки градуса на котлоните и приятелското съревнование, двамата готвачи от MasterChef ще си разменят искрени комплименти за креативността и таланта в кухнята. В откровен разговор за актуалните си професионални занимания, те ще признаят, че готвенето е нейзменна част от тяхното ежедневие, макар и в различни форми.  Тони „Пипера“ ще сподели, че при първите си стъпки в кулинарното шоу не е вярвал, че животът му наистина ще се промени. По-малко от година след финала, той е горд собственик на свое заведение в столицата. Въпреки, че предизвикателството се оказва по-сложно от предвиденото, той е сигурен, че с упорство и целенасоченост, перфектността е неизбежна.

 

За разлика от него Георги ще сподели пред зрителите на „Преди обед“, че никога не е мечтал да превърне готвенето в своя основна професия, тъй като чувства дизайна като истинско призвание. Страстта си към добрия вкус проявява при всеки подходящ случай като консултира менюта в различни ресторанти, глези своите приятели и близки със специалитети и експериментира. В момента изучава техниките за бавно опушване на месо, които не са масово разпространени в България. Най-голямата промяна, която отчита след MasterChef е популярността и разширените възможности да запалва предприемаческия дух в млади хора от цялата страна.    

Много ли са любителите на лютото в България и ще гостува ли Георги в „офиса“ на Антон, за да поготвят заедно? Коя от двете рецепти на гладиаторите от MasterChef ще се хареса повече на зрителите и кой е победителят от кулинарния дуел между Симеот Червенков и Цветомир Савчев според гласовете в сайта,  ще стане ясно тази сряда след 9:30 часа в „Преди обед” по bTV.